ZETApress

hírportál

Megvan a győztes dal

Eldőlt, mi a kedvenc talp alá valónk. A T-Home Vivicittá megtalálta a futódalt. A tavasz legnagyobb futóeseménye kapcsán a Budapesti Sportiroda (BSI) szavazást hirdetett, hogy kiderüljön, melyik dalra futunk legszívesebben.

A beérkezett internetes szavazatok alapján a kedvenc futódal a Flashdance című film slágere, a Maniac lett. A kiválasztott dalt a mozgást szeretők legközelebb az április 10-i budapesti T-Home Vivicittán hallhatják ? tudtuk meg Grabarics Dittától.

Kutatások szerint a zenehallgatás közel 10 százalékkal növelheti a sportteljesítményt, éppen ezért a T-Home Vivicittá szervezői eldöntötték, internetes szavazáson kiderítik, milyen zenére futunk szívesen. A Futanet.hu oldalon meghirdetett voksolás alapján meglepetésre a nyertes a Flashdance című film világhírű betétdala, a Michael Sombello: Maniac című száma lett.

A listára különböző stílusú és több életkorosztályt megmozgató zenék kerültek fel: a Maniac a versenyekről, fitnesztermekből jól ismert zenék ötös toplistáján olyan dalokat utasított maga mögé, mint Kanye West: Stronger, The Ting Ting: Hands, Fluor: Mizu című dala vagy Gorillaz Feel: Good című száma. A legkedveltebb dal a budapesti T-Home Vivicittán is felcsendül, így ösztönözve jobb kedvre és teljesítményre a mozgás szerelmeseit. A BSI a szavazók között két ingyenes nevezést sorsol ki idei eseményeinek valamelyikére.

T-Home Vivicittá Budapesten

Már csak pár nap van április 10-én, vasárnapig, a tavasz legnagyobb szabadidős futóeseményéig, amelyre a szervezők minden mozgást szerető embert ? kezdő vagy profi futót, családokat és egyéni nevezőket ? szívesen várnak. A városligeti ?56-osok teréről induló 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás rendkívüli népszerűségét többek között annak is köszönheti, hogy több futam indul ? az első 9:30-kor, az utolsó 13 órakor ?, így a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot.

A már megszokott és népszerű Vivicittá (11,2 km), Midicittá (6,5 km), Minicittá (3,5 km) és gyaloglás (3,5 km) mellett újdonságként félmaratonon (21 km) is kipróbálhatják magukat a futás szerelmesei, sőt 600 méteres családi futás is lesz. A futóeseményen a Nagy Futópárbaj kapcsán meghirdetett játékos vetélkedő nyertesét, a Vidék futófővárosa-díj elhódítóját, Kaposvárt is köszöntik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vivicittá nélkülem | ZETApress

Szóljon hozzá!