ZETApress

hírportál

A BROKERNET-UNIQA felkészült a ?legek? versenyére

Felkészült az újabb megmérettetésre a BROKERNET-UNIQA Sailing Team. A profi vitorláscsapat Litkey Farkas kapitány vezetésével nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy nyolcadik alkalommal is elsőként érjen célba a hétvégi Kékszalag versenyen. A holnap Balatonfüredről rajtoló 40. Kékszalag a ?legek? versenyének ígérkezik: Európa legrégebbi tókerülő regattáját a leghosszabb távon futják (légvonalban 160 kilométer), és ha az indulók száma a várakozásoknak megfelelően meghaladja az 550-et, akkor a legnépesebb verseny címét is kiérdemli a hétvégi viadal.

Litkey Farkas sokadszorra vág neki a magyar tengert megkerülő versenynek, sőt, 2001 óta nem talált legyőzőre. A tapasztalt hajós a BROKERNET-UNIQA Sailing Team színeiben, az Olaszországból érkezett libera típusú Clan des Team vitorlással indul. A BROKERNET-UNIQA hajója közel 13 méter hosszú, és 7 méter széles, árboca 20 méternél magasabb, és akár több mint négyszáz négyzetméternyi vitorla segítségével éri el a közel 30 csomós, azaz több mint 50 km/órás sebességét.

Összeszokott, többszörös Kékszalag-győztes legénység áll a BROKERNET-UNIQA hajóval a rajhoz, a csapat magja 2003 óta együtt van, Glódi Balázs például mind a hét eddig megnyert Kékszalagon részt vett. A Team tagjai: Litkey Farkas, Weöres Szabolcs, Ormándlaki Áron, Mónus Gyula, Glódi Balázs, Ertl Pál, Kutvölgyi Pál, Frankó József, Köszeghy Tamás, Bakóczy Róbert, Lovas Zsolt, Müller Erik, Joó Ferenc, Szentpéteri Csaba.

Weöres Szabolcs részt vett a Shosholoza dél-afrikai America?s Cup csapat legutóbbi kampányában. Mónus Gyula soling Európa-bajnok, a 17 éves Bakóczy Róbert 2007-ben minden idők legfiatalabb felnőtt 470-es bajnoka lett. Szentpéteri Csaba 1992-ben indult a téli olimpia jégtánc versenyein. A csapat csütörtök óta edzőtáborban van. Naponta vitorláznak, és sok időt szánnak a hajó felkészítésére. A június 14-i edzésen a hajó 22 csomós sebességet mért.

Az UNIQA Biztosító és a BROKERNET Holding nagy reményeket fűz az év elején közösen indított BROKERNET-UNIQA Sailing Team szerepléséhez. A sikerre külön garanciát jelent, hogy a vitorláscsapat kapitánya Litkey Farkas lett. Litkey Farkas már gyerekként kapcsolatba került a vitorlázással, édesapja válogatott versenyző volt, szerepelt az 1972-es müncheni olimpián is. Ő maga is sorra hozza el a díjakat, legutóbb a BROKERNET-UNIQA Sailing Team kapitányaként júniusban a Kékszalag főpróbájának tartott balatoni Fehérszalag versenyt nyerte meg. ? Sok munka van mögöttünk, lassan összeáll a hajó. A legtöbb kötelet újra cseréltük, vitorláink jó állapotban vannak. A csapat mozgása is kifinomult. Bizakodó vagyok ? nyilatkozta Litkey Farkas kapitány.

A BROKERNET Holding

Magyarország piacvezető független pénzügyi tanácsadó cégcsoportja, évek óta elkötelezett támogatója a hazai sportéletnek, ezen belül Litkey Farkas vitorlázónak. A BROKERNET biztosító partnereivel együtt névadó szponzora és aktív résztvevője a legjelentősebb balatoni vitorlás versenyeknek, többek között a Bankár és Biztosítási Kupának, a Fehérszalagnak, és a Kékszalagnak is. A BROKERNET SPORT TEAM (Litkey Farkas, Talmácsi Gábor, Bódis Kálmán, Erőss Zsolt, Veres Zoltán) főtámogatója az Olimpiai Életút Programnak, valamint kiemelt gyémánt fokoztú támogatója a Magyar Paralimpiai Csapatnak.

Az UNIQA Biztosító

A magyar biztosítási piac egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője, évek óta kiemelt támogatója a hazai sport- és vitorláséletnek . Névadó szponzora az UNIQA Balaton Regattának, a Bankár és Biztosítási Kupának. Ezen kívül kimelt támogatóként a Peking Klubon keresztül segíti olimpikonjaink sikeres felkészülését is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Litkey Farkas már a jövőt tervezi

Szóljon hozzá!