ZETApress

hírportál

Hárommillió hármuknak a K&H-tól

Nem csak miniszteri, de olimpiai bajnoki csemete is utazik az olimpiára, írtuk meg másfél héttel ezelőtt. Az öttusázó Gyenesei Leila mellett a vívó Varga Gabriella is rajthoz áll a pekingi ötkarikás játékokon. A fiatal vívónővel, és édesapjával, a ?68-as mexikói aranyérmes Varga János kötöttfogású, légsúlyú birkózóval délelőtt a Kempinski Hotelben találkoztunk az olimpiai és paralimpiai kártyaprogram keretében.

A K&H a kártyaprogram negyedik körében újra hárommillió forinttal támogatja két olimpikon és egy paralimpikon felkészülését az augusztusi olimpiai és a szeptemberi paralimpiai játékokra. A nyerteseket jelölti listából szakértő zsűri választotta ki, ám most először egy olimpikont Internetes szavazással a nagyközönség választhatott. A sportszerető közönség 3309 szavazattal Máté Gábor diszkoszvetőt, a zsűri pedig a fentebb említett Varga Gabit és a kerekes-székesvívó Juhász Veronikát hozta ki győztesnek, s az egy-egymillió forint boldog tulajdonosának.

S hogy milyen mezőnyből történt a merítés? A MOB a díjazottak mellett Benedek Dalma kajakost, Kovács Emese és Verrasztó Evelyn úszónőt, Szász Emese vívónőt, Vajda Attila kenust és Varga Dani vízilabdázót jelölte. A paralimpikonok közül a sántító vívónő Csonka András asztaliteniszezőt, Dani Gyöngyi kerekes-székesvívót és Gurisatti Gyula lövőt előzte meg.

Koló elment

A másfél héttel ezelőtt kihirdetett olimpiai keretből egyébként is hiányzott a kajakos Benedek Dalma, a kenusok között viszont a kétszeres olimpiai bajnok csepeli Kolonics György a paksi Kozmann György párjaként biztos kiutazónak számított. Sajnos a 36 évet élt csepeli fiú már nem lehet ott Pekingben. A délelőtti edzés végén hajójában rosszul lett, eszméletét vesztette. A partra szállítás után megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. A kiérkező mentősök már csak halála beálltát tudták megállapítani.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Miért késett a mentőautó?

Szóljon hozzá!