ZETApress

hírportál

Dupláztak a spanyolok

Másodszor is legyőzték a spanyolok az oroszokat a foci EB-n. A D csoportbeli, klagenfurti 4:1 után tegnap este Bécsben is három góllal jobbak voltak az ibérek, de úgy, hogy ellenfelük most gólt sem rúgott. Az oroszok a szerdán kiesett törökökkel együtt bronzérmet kapnak, míg az aranyért vasárnap este Bécsben a spanyolok a németekkel csatáznak.

Holland Nagydíj: nehéz kezdés a Moto GP szentélyében

A 9-ik vb-futam tegnap vette kezdetét azon az asseni pályán, ahol a futamgyőzelmek kiemelt dicsőséggel járnak. Világbajnokunknak 2005-ben már sikerült a dobogó legfelső fokára állni és a múlt heti balszerencsés doningtoni hétvége után ismét nagy szükség lenne egy pódiumos eredményre. Talmácsi Gábor lakóautójával érkezett Assenba, így már kedden a pályán volt.

A szokásostól eltérőn már csütörtökön megkezdődtek az edzések. Az első szabadedzésen 10. az időmérőn 13. lett a magyar motoros, aki a pénteki tréningeken mindenképpen javítani szeretne. Az ideiglenes pole-t Simone Corsi szerezte meg, mögötte Smith és Olive végzett. Az első időmérő eredménye: 1. Corsi 1:45.533, 2. Smith 1:45.873, 3. Olive 1:45.896, ? 13. Talmácsi 1:46.532, tudatta a World Communication Company.

Nem vagyok elégedett a 13. hellyel, de azt gondolom, hogy ezzel nem árultam el nagy titkot. Az időmérő első felében rendben mentek a dolgok, majd nem tudtam javítani. Ennek két oka van: az első, hogy többször is utolértem lassabb versenyzőket a pálya azon részein, melyek a jó köridők szempontjából a legtöbbet számítanak. A második az, hogy igazából én sem tudom megmondani a pontos okot ? nyilatkozta Talma az edzés után.

Mindig tudni szoktam, hogy mi okozza az alapvető gondot ? folytatta világbajnokunk ?, de most nem tudom. Nagyon sok beállításon változtattunk a szabadedzéshez képest. A féktávokon nem igazán jó a motor, de összességében nem csak ez okolható. Úgy érzem, hogy holnapra változtatnom kell a vezetési stílusomon is, mert ma eléggé agresszívan mentem és ezen a pályán a könnyedebb, lendületes motorozás az eredményes. Délután lesz egy nagy csapat meeting, holnap pedig egy új nap kezdődik.

Figo marad az Internél

Nem tudom, hogy maradok-e az Internél ? válaszolta március végén Figo a Szentkirályi Ásványvíz Kft. sajtótájékoztatóján. Az újságírót azért érdekelte a folytatás, mert a portugál világsztár viszonya a szóbeszéd szerint megromlott edzőjével. Mára létrejött a megállapodás, s a dunántúli gyár reklámarca újabb egy évig a milánói klubnál focizik.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A 13-as hozhat szerencsét?
  2. ZETApress » Tóth Team siker Mugelloban

Szóljon hozzá!