ZETApress

hírportál

Brit átok

A szél keresztbehúzta a versenyemet ? nyilatkozta Talmácsi Gábor. ? Már a bemelegítésnél nagyon könnyű volt a motor eleje, gondok voltak az addig tökéletes beállítással. Szinte vezethetetlen volt az Apriliám. A rajtot jól kaptam el, de nem ment a motorom, valamiért nem forgott rendesen, 13500-nál többször is lehörgött. Majd az első kör végén elkezdett erőre kapni. Meg is előztem Koyamát, de a 4. kanyarban mintha kifújta volna a szél alólam a motort. Éreztem, hogy fújja, fújja, nincs kellő tapadás és kicsúsztam.

Már a reggeli bemelegítő edzésen változtatni kellett Talmácsi Gábor motorjának beállításán, mert nagyon erős szél fújt és nem volt elegendő súly az elején. A magyar motoros 11. lett. A 25 körös versenyt a 2. helyről kezdte. Elsőnek úgy tűnt, hogy sikerült jól elkapnia a rajtot, azonban az első kanyarban mégis sokan megelőzték. A 2. kört kezdve Talmácsi elment Koyama mellett, majd már csak azt lehetett látni, ahogy kint van a sóderágyban és Apriliáját vizsgálgatja. Mint tegnap megírtuk, a verseny feladására ezért kényszerült.

A Brit Nagydíjat végül a 15 esztendős Scott Redding nyerte, mögötte Mike Di Meglio és Marc Marguez végzett a dobogón. A VB pontállása: 1. Di Meglio 132 pont, 2. Corsi 109 pont, 3. Bradl 77 pont, … 7. Talmácsi 68 pont, adta hírül a World Communication Company.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Dupláztak a spanyolok

Szóljon hozzá!