ZETApress

hírportál

Végre nyert a csoportelső

A háromnapos gyakorlattól eltérően tegnap végre egy csoportelső jutott tovább a negyeddöntőből a foci Eb-n. Este Bécsben a spanyol?olasz összecsapás 120 percében nem született gól, a büntetőpárbajban viszont az ibérek 4:2-re bizonyultak jobbnak az azzúriaknál. Ellenfelük a csütörtöki, bécsi elődöntőben az orosz csapat lesz.

Spanyolország a D csoport nyitómérkőzésén már találkozott Oroszországgal, s 10-én Innsbruckban 4:1 arányban jobbnak bizonyult nála. Ebből a csoportból tehát ketten is a legjobb négy között lesznek, a sokak által legerősebbnek vélt C csoportból viszont senki sem jutott az elődöntőbe. Közülük így biztosan nem kerül ki az Európa-bajnok. A másik elődöntőt szerdán Bázelben a B csoportmásodik németek és az A csoportmásodik törökök vívják.

Ferrari siker Magny Coursban

Délután a Francia Nagydíjon Ferrari siker született. A Formula?1 nyolcadik futamában Massa győzött márkatársa, Raikkönen előtt. A brazil ezzel átvette a vezetést összetettben a csak ötödik helyre befutó BMW-s Kubica előtt. Harmadik Trulli (Toyota), negyedik Kovaleinen (McLaren) lett, míg a 6-8. helyre Webber (Red Bull), Piquet és Alonso (Renault) ékezett. A tíz rajthellyel hátrasorolt Hamilton csak a tizedik lett Coulthard mögött. Folytatás két hét múlva a Brit Nagydíjon.

Talma megint kiesett

Csak két kört ment az Apriliával Talmácsi Gábor a Brit Nagydíjon a 125-ös kategóriában, de motorja megint felmondta a szolgálatot. A versenyt a 15 éves brit Scott Redding nyerte. Nekem bejön! ? mondja hónapok óta az Aprilia reklámban a világbajnok. Tavaly tényleg bejött neki, idén annál kevésbé, hiszen motorhiba miatt sorra adja fel futamait. Lehet, hogy rövidesen motort kell majd cserélnie?

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Brit átok

Szóljon hozzá!