ZETApress

hírportál

Farsangi félmaratoni

Az 1. Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaratont megelőző napon, február 5-én, szombaton fergeteges program-kavalkáddal hangolódhattak a másnapi futásra a sportolók és kísérőik ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

A Kaposvári Farsang programsorozatához csatlakozó, hagyományteremtő eseményre érkezőket a Corso Bevásárlóközpontban kialakított versenyközpontban fogadta az idén 50. születésnapját ünneplő Péter Attila ötletgazda-főrendező és csapata. A Kaposvári Szabadidő Egyesület és az Attidas Kft. közreműködésével megvalósuló viadal részét képezte a sport és egészség expo, melyen olyan versenyek szervezői voltak jelen, mint az UltraBalaton, a Nagyatádi Ironman, a Bükki Hegyi Maraton, a 4Run Félmaratoni sorozathoz tartozó debreceni 1. Rotary Félmaraton, a szekszárdi Borvidék Félmaraton, a Keszthelyi Kilométerek Félmaraton, a McDonald?s Naqykanizsa?Karos Futóverseny, a Pécs?Harkány Futóverseny, a Wink Maraton és a Rókaűzők-váltófutás. A maximális támogatói háttér mellett, sokatmondó, hogy Kaposvár vezetése hétvégére átadták a futóknak a város kulcsát, melyet Péter Attila őrizhet. Ennyire nagy szeretettel látja az igényesen, élhetően kialakított somogyi település az idelátogatókat!

Ami pedig a hangolódást illeti, már szombaton délelőtt felpezsdült a Corso Bevásárlóközpont, hiszen a gyermekeket farsangi játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, vidám, sportos játékokkal várták. Az Európa tér színpadán ezzel párhuzamosan a Kössük fel a farsang farkát! ? télűző műsor zajlott a helyi és környékbeli hagyományőrzők közreműködésével. A farsangi torták bemutatóját követően tárlatvezetéssel egybekötött városnézés szerepelt a programban.

Nem sokkal ebédidő után Péter Attila, mint farsangi ceremóniamester levezényelte a Farsangi jegyesség névre keresztelt bohókás eljegyzést vállalkozó kedvű futó- és nem futó szerelmespároknak. A Farsangi csinnadratta, futó-, jelmezes-, kereplős-felvonulás, Dorottya Kisasszony és Karnevál Herceg érkezése, színrelépése után Szita Károly polgármester mondott rövid köszöntőt a farsangolóknak, majd tűzzsonglőrök, óriásbábok népesítették be a teret, nem sokkal később pedig jött a télűző táncház és dedaégetés.

A Kapos Hotel Kristálytermében a Dorottya álarcosbál növelte tovább a változatos kínálatot. Este 9 órakor újra benépesült a Corso-béli versenyközpont, ugyanis ekkor vette kezdetét a Krampampuli Farsangi Buli, egyfajta speciális bemelegítésként a vasárnapi félmaratonra, melyet egyéniben és háromtagú váltóban lehet teljesíteni. A buli részét képezte egy tombolasorolás is, melyen a támogatók, illetve hazai versenyrendezők által felajánlott ajándékok, ingyenes részvételi lehetőségek találtak gazdára. Akinek kedvezett a szerencse, bizonyára még jobb kedvvel áll oda ma 11 órakor, a Kossuth téren felállított rajtkapuhoz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Többszázan futottak | ZETApress

Szóljon hozzá!