ZETApress

hírportál

Szeressük egymást is!

Már a XIII. Valentin-napi Páros Teniszverseny lesz jövő szombaton. A versenynek idén is a Tabáni Tenisz Center ad otthont ? tudtuk meg a REGŐ Kft. ma déli sajtótájékoztatóján a Gundel étteremben, ahol Lantai József fényképezett.

A hagyományoknak megfelelően négy csapat mérkőzik meg a vándorserlegért: az újságírók csapata, mely az elmúlt tizenkét év alatt nyolcszor vihette haza az első helyezettnek járó kupát, a politikusok, a sztármenedzserek, illetve a színész-sportolók válogatottja. A tavalyi győztesek a politikusok lettek.

A Szeressük egymást gyerekek! ? mottó továbbra is híven tükrözi a rendezvény baráti jellegét, hiszen ezen a napon messze elkerülik a teniszpályát az egymással szemben álló politikai nézetek. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a politikus válogatottban ismét ütőt ragad a kormány és az ellenzék is egy csapatban.

A csapatkapitányok bíznak abban, hogy a szeressük egymást gyerekek a jövőben a közéletet is jellemezni fogja. A versenyen a sportra koncentrálnak, és szeretni fogják nemcsak a játékot, hanem természetesen egymást is. A verseny fővédnöke Tarlós István főpolgármester, a versenyigazgatói posztot ebben az évben is Markovits László, sokszoros teniszbajnok, a 100 éves Vasas SC ügyvezető elnöke tölti be. Végül, de nem utolsósorban az esemény díszvendége Besenyei Péter többszörös műrepülő világbajnok, a rendezvény háziasszonya Szarka Kata.

A csapatok nyolc párja három fordulóban egy-egy nyert normál szettig küzd egymással. A sorsolás szerint a nyitómérkőzést a sztármenedzserek az újságírókkal játsszák. A mérkőzéseket a már megszokott eredményhirdetés ? ahol a díjakat Tarlós István és Besenyei Péter adja át ? majd a Valentin-napi Díjkiosztó Gála követi szombat este a Gundel étteremben, ahol a vendégek különféle étel- és italkülönlegességeket kóstolhatnak meg.

A Katerina Divatszalon bemutatója után színvonalas zenés-táncos műsort élvezhetünk többek között Böröczky József, Payer András, Bencsik Tamara, Széles Iza fellépésével. Éjfélkor értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. A rendezvény továbbra is nonprofit jellegű, a szervezők a bevételt adományozás céljára fordítják, melyből a megszokott Egészség Hídja Összefogás Alapítvány mellett a Magyarországon először bemutatott SpeedStack program részesül.

Regőci Attila, rendezvény menedzsere külön megköszönte az alábbi cégek támogatását: Co-op Hungary Zrt, Danubiana Kft, Gundel étterem, Hertelendy Kastély, Hunguest Hotels Zrt, ICT Zrt, Juhászvin Kft, Katerina Divatszalon, Király Étterem, Magyar Mezőgazdaság Kft, Master?s Service Hungaria Kft, Matheus Pálinkaház Kft, MiIle Motor Kft, Nagy József, Nav N Go Kft, Pintér Művek, Porsche Hungaria Kft, Protruck Kft, Rail Cargo Hungaria Zrt, Regiszter Plakát Nyomda Kft, Római Teniszakadémia Kft, Symbol Budapest, Szentinel Kft, Tabáni Tenisz Center, T-Systems.

Sport Poha-Rak a pódiumon

A sorsolást követően bemutatót láttunk a Speed Stacking, magyarul Sport Poha-Rak új sport-, játék- és oktatási programból. A Magyarországon most megjelenő, ma először látott új képességfejlesztő készlet nemcsak versenyzésre, de a szabadidő aktív eltöltésére, illetve az iskolai testnevelésben képességfejlesztésre, kiegészítő tananyagként és oktatási segédeszközként is ajánlott.

A Sport Poha-Rak egyénileg és csapatban egyaránt végezhető sporttevékenység, ami ? miként a nevéből is kitűnik ? speciális műanyag poharak minél rövidebb idő alatti sorrendbe rakásából, valamint rendszerezéséből áll. A résztvevők előre meghatározott sorrendben különböző gúlákat építenek fel, vagy az idővel vagy egy másik versenyezővel szemben. A gúlák (piramisok) három, hat, vagy tíz pohárból állnak.

A Speed Stacking ? Sport Poha-Rak korosztálytól, képességektől, előképzettségtől független fizikai és szellemi fittséget fejlesztő sport, játék, illetve oktatási eszköz. Az értelmi képességeket is fejlesztő, ?agytorna? jellegű tevékenység, ami elérhető gyermekek, felnőttek és idősek, de a fogyatékkal élők számára is. Elősegíti a mozgáskészségek kialakulását, a látás és a mozgáskoordináció összhangjának megteremtését, növeli a finom-motoros koordináció (példaként lásd az ujjak mozgását vagy a ceruzafogás technikáját) mértékét. Emellett támogatja a jobb- és bal-kéz (kétkezűség), valamint a jobb és bal agyfélteke munkáját. Az iskolai felkészülés terén, a szemmozgás gyorsaságának fejlesztésén keresztül, javítja az olvasási és írási készséget, illetve az összpontosítás és koncentráció időtartamának növelésével fokozza az önbizalom szintjét.

A Speed Stacking ? Sport Poha-Rak a testi és mentális edzettség fejlesztése mellett bizonyítottan javítja az iskolai eredményeket, s nagymértékben megnöveli az iskolai sikerélmények számát. A sorrendbe rakáson és sorozatépítésen keresztül segítséget nyújt az olvasási, írási, számolási és logikai készségek kialakításában, valamint a problémamegoldásban. Mindkét kezünk váltott használata javítja az agy féltekéinek folyamatos kapcsolatát, a középvonal keresztezésével pedig új kapcsolatok (hidak) alakulnak ki az agysejtek között. Ezáltal fejlődik az agyműködés, koncentrálódik a figyelem, javul a teljesítmény az iskolában, a sportban, a zenetanulásban és minden más tevékenységben. Reméljük, nemcsak mi látunk nagy fantáziát a Sport Poha-Rak-ban!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elsőkből lettek utolsók | ZETApress

Szóljon hozzá!