ZETApress

hírportál

Hárman, mégis egyedül

Hiába indulhat három pingpongos lányunk a pekingi nyári olimpiai játékokon, csapatként nem állhatnak asztalhoz. Ehhez az kellett volna, hogy a hétvégi körcsarnokbeli világselejtezőn valamelyikük dobogóra kerüljön. Ez sajnos sem Póta Georginának, sem Lovas Petrának nem sikerült, Tóth Krisztina viszont ? mint korábban megírtuk ? el sem indulhatott az automatikus ötkarikás tagsága okán.

A legközelebb Georgina került a dobogóhoz. A döntőbe jutásért vívott küzdelemben nyert állásból veszített, majd ugyanezt tette a harmadik helyért folyó csatában is. Petra csak a tizenkettedik lett, de ez is elég volt a pekingi repülőjegyhez.

A lányok mellett legény is lesz a gáton. Jakab János a tizedik helyen zárta a tornát, így ő is utazhat, míg ez sajnos sem Pázsy Ferencnek, sem Zwickl Dávidnak nem sikerült. A bánkódás helyett mégis inkább örüljünk, hiszen a ?96-os atlantai olimpia után végre megint van fiunk az asztaltársaságban.

Lemaradt az Újpest

Paks nyerte a Duna parti rangadót. Atomváros csapata 2:0-ra verte az Újpestet, így a lila-fehérek három ponttal maradtak le az éllovas MTK-tól és Debrecentől a Soproni ligában. Mint korábban utaltunk rá, ha győztek volna Tolnában, hárman vezetnék a mezőnyt. A 28-ik fordulóban mindhárman otthon játszanak a Győr, a Tatabánya és a Fehérvár ellen, és a Balaton parti Siófok lesz szabadnapos.

Szóljon hozzá!