ZETApress

hírportál

Háromezren Eplényben

Az elmúlt hétvégén második alkalommal rendezték az eplényi Nordica Síarénában a Snow Day-t. A három nap alatt kilenc téli programot lehetett kipróbálni, az eseményeknek összességében több mint háromezer résztvevője volt ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

Pénteken a középiskolás és egyetemi korosztályok síversenyét rendezték, szombaton a jégszobrászat, a sífutás és a jégkorong is napirendre került, a legnagyobb sikere azonban idén is a kutyaszánhúzásnak volt. A kilenc havas programra több mint háromezren voltak kíváncsiak.

A Veszprém megyei és várpalotai amatőr bajnokságokon több százan álltak rajthoz az egyfutamos óriás-műlesiklás alkalmával. A síverseny abszolút győztese Pónya Péter, legfiatalabb résztvevője Vajai Anna, a legidősebb, aki lécet csatolt Recse Sándor volt; a leggyorsabb családként a Pónya család zárt.

Vasárnap az egész napos gyermek ügyességi versenyek alkalmával a családoké volt a főszerep, a játékosokat értékes tombolanyereményekkel jutalmazták a szervezők. A családi nap elmaradhatatlan része volt a kutyaszánhúzás, így az érdeklődők még ezen a napon is kipróbálhatták, milyen a friss havon ?száguldozni?. A háromnapos rendezvény díszvendége Veszprém polgármestere, Porga Gyula volt.

Kiváló minőségű havas pályákon, gyönyörű napsütésben élvezhették a sípályára érkezők a rendezvény programjait. A napot a szórakozni vágyók egy kitűnő hangulatú Apré ? Sí Partyval zárhatták a Holle Anyó Síházában. Összességében, a három nap alatt több mint háromezer ember fordult meg a Síarénában ? összegzett Barbai Áron főszervező. Bővebb információk idekattintva olvashatók.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tél a Síarénában | ZETApress
  2. Öt sportág Eplényben | ZETApress

Szóljon hozzá!