ZETApress

hírportál

Öt sportág Eplényben

Hétvégén Eplényben öt sportággal újra Snow Day. Az elmúlt esztendők sikerei után, idén is megrendezi a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület a Snow Day-t. A több téli sportágat magába foglaló eseményre az eplényi Nordica Síarénában február 18-án, szombaton kerül sor.

A tavalyi programokon mintegy két és fél ezren vettek részt, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak. ? Célunk egy olyan téli sportfesztivál létrehozása volt, ahol minden korosztály számára elérhetővé tegyük a jelenlévő sportágakat. A szórakoztató programok mellett tavaly nyolc sportágat lehetett kipróbálni, összesen 2500-an vettek részt az eseményen, ebből 300 indulója volt az amatőr sí- és snowboardversenyeknek ? mondta Barbai Áron fő-szervező.

A szakmai programok közt sportági bemutatók, felszerelések tesztelése, hazai sípályák bemutatása és 10 éves korig ingyenes síoktatás szerepel. A Snow Day keretében rendezik a XI. Veszprémi és a II. Várpalotai Nyílt Sí- és Snowboardbajnokságot, illetve a ShowDown freestyle Magyar Kupafutamot. A bajnokság fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Az esemény könnyebb műfajához a jégszobrászat, a zenei programok, a havas ügyességi játékok és vetélkedők tartoznak. A Snow Day támogatói: NORDICA, Nitro, Vodafone, Skullcandy, Épitész Pince Étterem.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kétezren a Snow Day-en | ZETApress

Szóljon hozzá!