ZETApress

hírportál

Parádék a futam hetén

A 15-én, szombaton rajtoló Budapest?Bamako 2011. Nagy Afrikai Futam több programmal is várja csütörtöktől a nagyközönséget Budapesten. Január 13-án 9 órakor a Roosevelt téren Bamako Autó Show-ra kerül sor ? tudtuk meg a szervezőktől.

A flúgos futam legflúgosabb járművei parádéznak a Lánchíd közelében egész délelőtt, a Hotel Intercontinentalnál. Fűvel bevetett Trabant, rozsdás kis Polski, Peugeot 504, légpárnás kétéltű és a száguldó sivatagi cirkusz késdobálója, a világ legkisebb embere, Pityu A Törpe.

A Roosevelt tér ugyanakkor adomány átvételre is sor kerül. A Kádár Trans kamionja ismét 18 tonna segélyt szállít Nyugat-Afrikába. Játékokat, ruhákat, szerszámokat, gyógyszereket csütörtökön még személyesen is le lehet adni az Afrikai Magyar Egyesület által szervezett segélykamionnál.

Nemcsak a Belvárosban, hanem a XXII. kerületi Klauzál Gábor Művelődési Központban, a Nagytétényi út 31-33-ban is szórakozhatunk. Csütörtök délelőtt 9-től jótékonysági koncert lesz. A ?30-as évek musicaljeiből összeállított koncert- és show-műsor a bamakói Niaber árvaház lakóinak megsegítésére szolgál.

Másnap, péntek déltől 22 óráig a Hősök terén autófelvonulás: az indulók elfoglalják rajtpozícióikat a Műcsarnok melletti parkolónál. Az esemény nyilvános, az autók közelről is megtekinthetők. Szombaton 8-tól 11 óráig lesz a start-ceremónia. A minden eddiginél látványosabb rajt keretében 500 Afrikába induló kerékpár halad át először a rajtkapun. Az idén a roncs-ralik karneváli hangulatát idéző jelmezes rajttal veszi kezdetét a flúgos futam.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Veszélyes autózás | ZETApress

Szóljon hozzá!