ZETApress

hírportál

Györgyök nyerték a teniszkupát

Öthetes késéssel ? a májusban beharangozott június 10-e helyett csak tegnap ? rendezték meg a MAFC Hauszmann Alajos utcai sporttelepén a X. REGŐ-MAFC Teniszkupát. A késésnek két oka is volt. Aznap hatalmas zápor szakadt a fővárosra, amely alaposan feláztatta a salakot. Igaz, ezt senki sem várta előre. A másik indok ennél előreláthatóbb volt. Az új kormány előző nap délben tette le a hivatali esküt a Parlamentben, s miniszterei még alig melegedtek meg a bársonyszékekben.

S hogy mi köze van a kormány életéhez a teniszkupának? Nem kevesebb, mint hogy a miniszterek rendszeres résztvevői a küzdelmeknek. Tegnap is tíz jelenlegi és korábbi miniszter is ütőt ragadott, s a versenyzők között talán egy-két majdani minisztert is láthattunk. A verseny jó alkalomnak bizonyult ismerkedésekre, beszélgetésekre.

A 74 nevezőből 37 párost sorsoltak. Azonos oldalra kerülhettek így azok, akik a politikai paletta más-más oldalán álltak. Az egész napos küzdelmek során így komoly barátságok szövődhettek. A politikusok mellett az üzleti élet, a művészvilág és a média képviselői, valamint egykori válogatott labdarúgók is összemérték tudásukat a vörös salakon. A zöld-fehér Martos Győzőéhez hasonló mezben pompázott B. Tóth László is, de nem a Fradit, hanem az újságíró válogatottat reklámozta öltözékével.

A versenyt remekül megszervező Regőci Attila Markovits-csal oldalán csak a dobogó harmadik helyére kapaszkodhatott. A teniszkupát Szilvássy György és Balázs György nyerte, míg a Fazakas Szabolcs ? Harcsár István páros ezüstérmes lett. Újabb megmérettetés jövő év februárjában, Valentin napon várható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szeressük egymást gyerekek!
  2. ZETApress » Megint a fővédnök nyert

Szóljon hozzá!