ZETApress

hírportál

Talma nagyot harcolt

Az időjárás a tegnapihoz hasonlóan a versenynapon is komoly fejtörést okozott a csapatoknak, hiszen a bemelegítő edzés még vizes pályán zajlott, viszont amikor a Moto2 mezőnye felállt a rajtrácsra, már száraz volt az aszfalt nagy része ? tudatta a Faster Management.

A légi felvételekből azért még látszott, hogy néhány kanyarban oda kell figyelniük a versenyzőknek a nedves foltok miatt és ez a koncentráció a futam elején érezhető is volt. Az élről Talmácsi Gábor indult. Jól kapta el a rajtot és Hernandezzel, valamint Sofuogluval a mezőny legelején motorozott.

Az újoncként beugró török versenyző később átvette a vezetést és sokáig senkitől sem zavartatva motorozott az élen, míg a második helyen motorozó Talmára egyre inkább zárkóztak fel a mögötte lévők. A magyar motoros két körrel a vége előtt feljött a 4. helyre, de sokáig nem örülhettek a szurkolói, hiszen De Angelis belement hátulról.

Annak érdekében, hogy ez a manőver ne eséssel végződjön mindkettőjük számára, Talma fékezett, ezzel ritmust vesztett és többen is elmentek mellette, így szempillantás alatt a 4. helyről a 9-en találta magát. Az utolsó körben már csak arra maradt ideje, hogy megelőzze Aegertert, és végül a 8. helyen ért célba. A portugál versenyt Stefan Bradl nyerte, Baldolini és De Angelis előtt.

A vébétabella állása: 1. Toni Elias, 2. Julian Simon, 3. Andrea Iannone, 4. Thomas Luthi, 5. Simone Corsi, 6. Talmácsi Gábor. ? Nagyon érdekes verseny volt. Sajnálom, hogy a vége így alakult, én mindent megtettem, ma ennyire futotta. A motorom összességében nem volt rossz. Azok a problémák, melyek a tengerentúli versenyen hátráltattak, most egyáltalán nem jelentkeztek és ez mindenképpen pozitív előrelépésnek számít. Az utolsó parabolika kanyarban és az első kanyarban féktávon voltak gondjaim, ott vesztettem a legtöbbet a többiekhez képest.

A verseny hajrájában éreztem még annyi tartalékot, hogy képes legyek harcba szállni akár a dobogós helyért is, de Alex De Angelis manővere, amit nem tartok éppen a legkorrektebbnek, nagyon kizökkentett a ritmusomból és már csak annyira futotta az utolsó körben, hogy leszedjem Aegertert. A tabellán feljöttem a 6. helyre, és ezt már szeretném is megtartani a végéig. Jövő héten Valenciában zárul az idei szezon, ahol szeretnék egy szép eredménnyel búcsúzni az első Moto2-es idénytől ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sebi remekül kezdett | ZETApress

Szóljon hozzá!