ZETApress

hírportál

Sebi remekül kezdett

Ahhoz képest, hogy Sebestyén Péter tegnap még otthon volt és nem is gondolta, hogy hétvégén rajthoz áll Valenciában, nagyon jól vette az akadályokat. Nem túl sok pihenés után reggel a pályára érkezést követően megismerkedett ?csapatával? és máris belevágtak a munka közepébe.

Az első szabadedzésen még eléggé hűvös volt, ami még inkább felébresztette a versenyzőket, majd fokozatosan emelkedett a hőmérséklet, ezzel ideális körülményeket biztosítva a pályán köröző pilóták számára ? tudatta a Faster Management.

Péter az első tréningen alapbeállításokkal kezdett és a gyakorlást arra szentelték, hogy a magyar versenyző megszokja versenygépét. A második edzésen már próbálták Péterhez állítani a motort, amivel jó úton járnak, hiszen körről körre javított idején és végül csapattársait megelőzve a 23. helyen zárt.

Spanyolország, Valencia ? második szabadedzés: 1. Bradley Smith, 2. Marc Marquez, 3. Nicolas Terol? 23. Sebestyén Péter. ? Olyan hirtelen jött ez az egész, hogy csak az első edzésen fogtam fel igazán hogy itt vagyok. Mindössze néhány órát sikerült pihenni miután éjszaka megérkeztünk Valenciába, majd reggel megismerkedtünk a csapattal és nem sokkal később már a pályán köröztem. Ilyen komoly csapatnál még nem volt alkalmam versenyezni, így nagyon örülök a lehetőségnek.

A reggeli motorozás után, miután szoktam egy kicsit a gépet, nekiláttunk az igazi munkának, a motor testre szabásának, amivel egészen jó irányban haladunk. Ezt az is mutatja, hogy folyamatosan tudtam javítani. Van még hova fejlődnünk, de érzem, hogy ennél én is és a motorom is többre vagyunk képesek. A következő edzésig megpróbálok minél többet pihenni, hiszen itt nemcsak a pályán gyors a tempó ? mondta Sebestyén Péter.

Peti nagyszerűen helytáll az első napján, amit az Ongetta Team-mel töltött, a mai teljesítményéről elismerően nyilatkozott a csapatfőnök. Nagyon profi minden, remek szakemberek segítik a versenyzőket, de igazából ez nem is meglepő, hiszen mégiscsak a világbajnokságról beszélünk. Ma még minden az újdonság erejével hatott, de holnap már megkezdjük az építkezést a mai alapokra. Peti és szerelői gyorsan megtalálták a közös hangot, és a második edzésen már megkezdték a motor beállítását, finomítását. Várjuk a holnapi folytatást, de előtte pihenünk egy nagyot, ami mindkettőnkre ránk fér ? nyilatkozta Roberto Favaro.

Talma előrelépést vár

Az utolsó versenyt megelőzően már az első edzésekre is viszonylag sokan voltak kíváncsiak, akik minden élményt, minden látnivalót szeretnének magukba szívni mielőtt a MotoGP sorozat szünetre megy. Ezen a versenyhétvégén is 4 edzés lehetőséget biztosítottak a szervezők a pilótáknak, amiből már kettőn túl is vannak. A Moto2-esek első tréningjére délelőtt utolsóként került sor, amikor már a hőmérséklet kellemes 20 fok körüli volt. Talmácsi Gábor szereti ezt a pályát, nagyon jól ismeri a vonalvezetését és nem titkolt célja, hogy szeretne szép eredménnyel búcsúzni az idei szezontól.

Az előző versenyhétvégét követően a pénteki tréningeken egy új alkatrészt próbáltak, de a magyar versenyző úgy érzi, hogy nem jó úton indultak el, így holnap visszatérnek a kezdeti állapothoz és másik irányba kezdik meg az építkezést. Talmácsi Gábor az első szabadedzésen 11. a másodikon a 16. helyen zárt.

Spanyolország, Valencia ? második szabadedzés: 1. Stefan Bradl 1.36.666, 2. Julian Simon 1.36.847, 3. Karel Abraham 1.36.875? 16. Talmácsi Gábor 1.37.485. ? Egy új himba-rendszert próbáltunk, ami nem jött be. Minél gyorsabb próbáltam lenni, annál jobban pattogott a motor, a hátsó gátló nem dolgozott jól, emiatt az egész motor nehezen volt vezethető. Holnap visszatesszük a korábbi himba-rendszert és változtatunk a geometrián is. Van még munka a motoron, de mindenképpen előrelépést várok ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Péter jól szerepelt | ZETApress

Szóljon hozzá!