ZETApress

hírportál

Velorex-szel Afrikába

Reggel 8-kor útra kelt Afrikába a Budapest-Bamako Rallye majd? négyszáz fős mezőnye. A Kossuth téren a versenyszabályok értelmében egypercenként rajtoltatták a 150 járművet. A legöregebb közülük egy 47 éves Velorex volt, míg a számomra legérdekesebbnek egy fagylaltos kocsi és egy csuklós busz tűnt.

A múlt héten lefújt Dakar Rallye magyar versenyzői távolmaradtak a mai rajttól. Ezt nem veszik komolyan, pedig a szervezők szerint itt éri különösebb próbatétel a mezőnyt. Míg az előbbi a gyorsaságról, addig ez utóbbi a túlélésről szól. A csapatok itt végig magukkal cipelik a felszerelésüket, míg a Dakarosok légi úton kapják Párizsból az utánpótlást.

Az idei erőpróba 16 napig tart, nyolc országon ? Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali ? vezet keresztül, távja 8760 kilométer, 27-én érik el a célt. Az indulók ezúttal verseny- és túra-kategóriában vehetnek részt az eseményen. Akadtak, akik gyalogosan vágtak neki az útnak, ők stoppal szeretnék elérni a célt. A résztvevők félmillió eurós adományt szeretnének kiosztani az útba ejtett afrikai országok lakóinak.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Első verseny, régóta várt esemény
  2. ZETApress » Elindultak Bamakóba

Szóljon hozzá!