ZETApress

hírportál

Elindultak Bamakóba

Reggel 9-kor a magyar és mali himnusz elhangzása után a dupla nullás rajtszámú személyautó indult el először a Felvonulási térről a Budapest-Bamako Rallye-n. Motorok, buszok, kamionok követték őt a Műcsarnok felé. A Nagy Afrikai Futam magyarországi útvonala: Felvonulási tér, Hősök tere, Andrássy út, Roosevelt tér, Lánchíd, Alagút, Mészáros utca, M7-es, Székesfehérvár, Várpalota, Veszprém, Körmend, Csákánydoroszló. A túra és a verseny innen külön úton halad. A versenyzők az Őrség felé, míg a túrázók Ausztria felé mennek. Sokan buzdíthatják a mezőnyt a hazai szakaszon!

Már tegnap megérkeztek a közel tízezer kilométeres verseny és túra csapatai a budapesti helyszínre. A versenybírók ellenőrizték a biztonsági felszereléseket és a versenyhez szükséges dokumentumokat. A versenyzők előírt felszerelései között szerepel a homokvas, vontatókötél, tűzoltó készülék, benzines kanna és műholdas telefon.

Juhos Zoltán versenybíró elmondása szerint péntek délután 4-ig már száz versenyautó foglalta el a mai rajtpozíciót. Az autókat sokan tekintették meg a Hősök tere melletti placcon. Megérkezett Budapestre a cseh Hummer csapat impozáns, hét autóból álló különítménye is. A külföldi csapatok tegnap este az Intercontinental Hotelben találkoztak egymással egy koktél party-n, ahol a ház mixerének erre az alkalomra készített egyedi koktélját, a Bamako Passion ? Bamakói Szenvedély ? nevű italát is megkóstolhatták.

Rossz híreket is kaptunk: A futam asszisztencia teherautója Budapesttől 150 kilométerre lerobbant. Mivel a motorhibát nem lehet mostanáig kijavítani, a szervezők új teherautót kerestek. A Miss Hungary 2008 ? Dammak Jázmin és Frei Szilvia ? mégsem indulhatott el a futamon, mert szponzoruk visszalépett. A verseny a tavalyihoz hasonlóan idén is több mit két hétig tart.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Feladják a címvédők?

Szóljon hozzá!