ZETApress

hírportál

Ötvenhatos félmaraton

Sportosan, futással is lehet ünnepelni október 23-án! 21. Nemzetközi Félmaraton az ?56-os forradalom ötvennegyedik évfordulóján! A budakeszi rajt 9 órakor lesz, míg a Szabadság Futam Jászai Mari téri rajtja fél 11-kor ? tudtuk meg Koós Lukács Tímeától.

Nemzeti ünnepünk évfordulóján hódolhatnak szenvedélyüknek a futás szerelmesei. A 21,09 km-es táv rajtjára Budakeszin, a Knáb János utcai Széchenyi István Általános Iskolánál kerül sor. A nevezésre 3000 forint ellenében a rajt helyszínén még szombaton is lehetőség nyílik, 7 óra és 8:40 között. A mezőny 9-kor rajtol, a cél a budapesti Kós Károly sétány, ahol egészen fél 12-ig várják a beérkezőket. Budakeszin a mezőnnyel együtt rajtol a Kolonics Emlékfutam 40 kenus résztvevője is.

A szombati program kibővül a kormány által szervezett, nemzeti ünnepünk alkalmából megrendezett Szabadság Futammal, ami a Jászai Mari térről indul fél 11-től és a félmaratonhoz hasonlóan a Kós Károly sétányon lesz a befutója. Nevezni a helyszínen, az esemény napján 9 órától lehet szimbolikusan 1956 forintért. A nevezési díjat befizetők ajándék Szabadság Futam-emlékpólót kapnak, melyben teljesíthetik a 3,2 km-es távot, csatlakozva a Budakesziről érkező félmaratonistákhoz.

A nevezési díjakból befolyt összeggel a kormány a vörös-iszapkatasztrófa károsultjait támogatja, így a versenyzés élményén túl hozzájárulhatunk a rászorultak megsegítéséhez is. A Jászai Mari téren még 11 órakor is elrajtol egy nevezési díjhoz nem kötött csatlakozó futás. A Kós Károly sétányon a futóversenyek célállomásán a tervek szerint Schmitt Pál köztársasági elnök is tiszteletét teszi, és köszönti a Szabadság Futam résztvevőit.

A Magyar Vöröskereszt és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésében elindult Bajnokok Csapata is becsatlakozik a szombati futóprogramba. Vajda Attila, Kozmann György, Csabai Edvin, Boronkay Péter, Lindenmayer János, Ipacs Endre, Hüttner Csaba és Horváth Csaba szerda délelőtt indult Bécsből, hogy Sopronon keresztül teljesítse a szupermaratoni távot, útjuk során adományokat gyűjtve a iszap katasztrófa károsultjainak. Szombat délelőtt utolsó szakaszként ők is teljesítik a 21. Nemzetközi Félmaraton távját. A csapat útja végigkísérhető a Sportágválasztó oldalán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Három és félmilliónál tartanak | ZETApress

Szóljon hozzá!