ZETApress

hírportál

Profi adománygyűjtés

Profi atléták is csatlakoztak az adománygyűjtő futáshoz, mely csütörtökön folytatódott. Az első napi 120 kilométer után, Fertőd és Bábolna között ezúttal 123 kilométert ?darált le? a Bajnokok csapata.

Annyi adományt gyűjtöttek össze a vörös-iszap katasztrófa károsultjainak számára, hogy a Vöröskeresztnek külön teherautót kellett küldeni a csomagokért. Mindenkiben ég a tűz, mindenkire átragadt a futás élménye, mindenki tenni kíván ? így foglalta össze az MKKSZ a Bajnokok csapatának tegnapi napját.

Az olimpiai bajnok kenus Horváth Csaba, azaz Indián, aki szerdán kerékpárral kísérte a futókat, szintén beállt a váltóba, ahogyan Németh Szabolcs is, aki eddig sofőrként segítette a csapatot. ? Nagyon szép és fárasztó napon vagyunk túl ? mondta Hüttner Csaba, az ifjúsági kajak-kenu válogatott kapitánya a bábolnai célban. ? Úgy indult a reggelünk, hogy Fertődön, ahol több száz gyerek és a polgármester is a csapatunkkal futott, kétkamionnyi adományt adtak át, amelyet az elkövetkező napokban juttat el a Vöröskereszt a károsultak számára.

A folytatás is szívderítő volt: Acslagon, amelyen négyszáz szavazó volt az idén, kétszázezer forintot tettek be a perselyünkbe és ugyanennyi értékben kaptunk ruhát és élelmiszert is. És kiemelném a fehértóiakat is, akik szintén minden követ megmozgattak, teljesen megtelt a buszunk, így a győri Vöröskereszttől kellett segítséget kérnünk, egy Pick upot küldtek, hogy át tudjuk pakolni az adományokat. De nem csak ez jelentett meglepetést számunkra.

Győr után egy nagyobb futóbrigád csatlakozott hozzánk, amelyben komáromi, tatai és békéscsabai atléták voltak. Többek között velünk futott a 25. SPAR Budapest Maraton győztese, az etióp Erkolo Ashenafi is, megmondom őszintén, nagy élmény volt profi futókkal együtt teljesíteni az utolsó 28 kilométert. Egy másik szép jelenet az volt, amikor kitekert elénk Palkovics Attila triatlonversenyző, aki hallott a futásunkról, és azért jött, hogy pár ezer forintot ő is elhelyezzen a perselyünkben. Az utunk során az emberek érdeklődőek, felfigyelnek az akciónkra, de természetesen a legnagyobb összefogást a falvakban tapasztaljuk.

S hogy mi a helyzet a csapattal? Fáradunk, de nem csüggedünk. Érezzük a lábunkban a távot, hiszen odahaza nem futunk napi húsz-huszonöt kilométereket, de azért kemény fickók vagyunk. Pénteken nehéz nap vár ránk, hiszen részben hegyi terepen kell 90 kilométert lenyomnunk Budakesziig. Szerencsére az utolsó kilométerekre már most vannak segítőtársak, velünk lesz az öttusázó Vörös Zsuzsa és Balogh Gábor, valamint az egykori kick-bokszos Pesuth Rita is, de másokat is szívesen, nagy szeretettel várunk! ? mondta el a kapitány.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ötvenhatos félmaraton | ZETApress

Szóljon hozzá!