ZETApress

hírportál

Talma gyári hibás gumija

Mint ahogyan az már megszokható Malajziában a magas páratartalom miatt szinte harapni lehet a levegőt, még akkor is, ha épp nem esik az eső. Így volt ez ma is ? tudatta a Faster Management.

A hőség elviselésére pedig ki így, ki úgy készül. Az elsőre 14. Talmácsi a meleg ellen a vizes törölközőként funkcionáló úgynevezett IceNecket és a bőrruha púpjába épített palackot veti be ezen a hétvégén.

A második szabadedzésen motor balansz problémákkal küzdött a magyar versenyzőt, amit az időmérőre sikerült orvosolnia szerelőgárdájának. A kvalifikáció első felében minden rendben volt. A magyar motoros Toni Elias-szal motorozott, meccselt és mindketten az élmezőnyhöz tartoztak. Majd Talmácsi kiment a boxba, hogy kipróbálja a puha gumikat is. A gumicsere mellett 1mm-t feszítettek a rugón elől, de ez jelentős pattogást eredményezett, így Talmácsi újra visszament a boxba.

Az 1 mm-et visszaállították, majd ugyanolyan keverékű gumikat kapott, mint az edzés elején, csak teljes újakat, hiszen akkor már mindenki a tréning hajrájára készült. Sajnos azonban az első gumi, az utólagos elemzések alapján egyértelműen kiderült, hogy gyári hibás volt, így nem tudott javítani addigi legjobbján. Olyannyira, hogy 2 másodperccel rosszabb köridőket sikerült produkálnia minden erőfeszítése ellenére, így visszacsúszott a 15. helyre. A magyar versenyző elmondása szerint olyan érzése volt, mintha defektes lenne a kereke és hiába akart gyors lenni, esélye sem volt rá.

Az élről Julian Simon várhatja a holnapi versenyt, aki mellől De Angelis, Luthi és Elias indul még az első sorból. ? Nagyon sajnálom a történteket, de ezek azok az esetek, amikor tényleg nem rajtam múlik a dolog. Sajnos a gumi, amit kaptunk gyári hibás volt, ezt állapították meg a Dunlop mérnökök, és ez ennyit számít. Természetesen nem adom fel, hiszen a 15. hely még nem a világ vége, de az biztos, hogy nagyon kemény verseny várható. Holnap a bemelegítő edzésen kipróbálunk egy másik rugót a lassabb kanyarok miatt, szerintem ez által még jobban fog működni a motorom. Remélem a gumikkal sem lesz már gond a futamon és sikerül egy igazán jó eredményt elérni ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma csalódott | ZETApress

Szóljon hozzá!