ZETApress

hírportál

Talma célhoz ért

Végre van motoros világbajnokunk. Talmácsi Gábor 58 év után elsőként ért fel délelőtt Valenciában a csúcsra, míg a hazai pályán versenyző Faubelnek meg kellett elégednie a második hellyel. A Maláj Nagydíj megnyerése után ehhez a Spanyol Nagydíj második helyezése is elegendőnek bizonyult.

Sokáig úgy tűnt, hogy 14-es rajtszámú versenyzőnk rajt-célgyőzelmet arat. A 24 körös versenyt szinte végig vezette, s csak az utolsó kör utolsó harmadában sikerült Faubelnek végleg elébe vágnia. Pedig márkatársa mennyire igyekezett! Többször átvette másodpercekre a vezetést, de az előny növelése helyett olyankor lassított, s márkatársát is igyekezett fékezni. Azt volt a taktikája, hogy ezzel ellenfelére hozza fel a kísérő bolyt, akik aztán leszoríthatják a magyar világbajnok-aspiráns a dobogóról. Ha ez sikerülne nekik, úgy az addig tíz pontos hátrányban lévő spanyol lenne a világbajnok.

Az első időmérőn Talma még csak második volt Apriliás márkatársa mögött, de a másodikon már elnyerte az első rajtkockát. Évek óta hajtott a sikerre. A világbajnokság 1949-es kezdete óta nem volt magyar gyorsasági világbajnokunk a 125 köbcentiméteres kategóriában, s a kitartó fiatalember most végre a csúcsra ért.

Néhány éve beszélgettünk egy idény eleji sajtófogadáson. Csak nem a 14. helyedet jelzi a rajtszámod? ? kérdeztem akkor. ? Jövőre eltüntetjük az egyest, s a negyedik hellyel már elégedett leszek! ? mondta mosolyogva, s valóban a következő évben már jócskán előbbre lépett, s a csúcs közelébe került. Most már a négyest kell eltüntetni a 14-ből, hogy jövőre a bajnokot megillető egyes rajtszámmal versenyezzen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma lemaradt

Szóljon hozzá!