ZETApress

hírportál

Talma lemaradt

Hatalmasat bukott tegnap délben Talmácsi Gábor a Francia Nagydíjon, pedig minden milyen simán indult. Az esős futamon Gáborunk a nyolcadik rajtkockából fokozatosan hozta fel az élre motorát. Kilenc körrel a leintés előtt akkora zuhé kerekedett, hogy pár körrel később piros zászlóval felfüggesztették a száguldást.

Negyedórányi szünet után a pillanatnyi állásnak megfelelően, Talma a negyedik rajthelyről folytathatta a futamot. Megint az élre tört, de az egyik kanyarban hatalmasat bukott. Felállt ugyan, s újra indult, de addigra húszan már megelőzték. A leintésig sikerült hetüket visszaelőznie, ezért érintette furcsán, hogy csak a 18-ik helyre sorolták a végeredmény kihirdetésekor.

Óvás és félórás izgulás után helyt adtak a panasznak. Mint utóbb kiderült, a körszámlálók tévedtek, s az utolsó előtti kört ? amit Gábor a 18-ik helyen abszolvált ? vélték az utolsónak. Beismerték tévedésüket, s Talmácsit a 14-ik helyre sorolták. Pár évvel ezelőtt még ez volt a rajtszáma, most viszont ezzel az eredménnyel koránt sem büszkélkedhet.

Kapaszkodik a Fradi

Megkezdte a leszakadást a második helyről Szolnok az NB II Keleti csoportjában, mert Mezőkövesdről csak egy pontot tudott elhozni 1:1-es döntetlenével. Mivel a zöld-fehérek Jászberényben 3:0-ra nyertek, a Fradi négy pontra közelítette meg őket a táblázaton. A hátralévő két fordulóban akár helyet is cserélhetnek, s az Üllői útiak játszhatják az osztályozót a Nyugati csoport ezüstérmesével, a Felcsúttal. Mivel a Fejér megyeiek nem akarnak az NB I-ben futballozni, a Fradinak ez az utolsó esélye a visszakerülésre a Soproni Ligába.

Szóljon hozzá!