ZETApress

hírportál

Raikkönen a világbajnok

Kimi Raikkönen nyerte a Brazil Nagydíjat. A Ferrari finn versenyzője a tegnapi futamgyőzelmével az 58-ik Formula?1-es világbajnokságot is megnyerte. A harmadik rajtkockából induló versenyző az összetettben hét pontos hátrányát dolgozta le, mivel az eddig vezető brit Hamilton a második kockából csak hetedik, a kétszeres világbajnok spanyol Alonso a negyedik rajthelyről a harmadik lett. A dobogó második fokára az élről rajtoló brazil Massa állhatott. Negyedik Rosberg, ötödik Kubica, hatodik Heidfeld, míg a nyolcadik Toyotával az olasz Trulli lett.

A tegnapi finn győzelem totális Ferraris sikert hozott, hiszen az olasz csapat is világbajnok lett. Ebben annak is cserepe volt, hogy a legtöbb pontot szerzett McLaren-Mercedest kizárták a csapatküzdelmekből. Versenyzőiket ez nem érintette, így Raikkönen mögött mindössze egy ponttal lemaradva szerezte meg Hamilton a második, Alonso pedig a harmadik helyet. (közöttük a több futamgyőzelem döntött.) Negyedik a Ferraris Massa lett.

A konstruktőrök versenyében a BMW-Sauber lett a második, míg versenyzőik ? Heidfeld és Kubica ? az ötödik és hatodik. A harmadik helyezett Renault versenyzői ? Kovaleinen és Fisichella ? a hetedik és nyolcadik helyet szerezték meg összetettben. Negyedik a Williams-Toyota, ötödik a Red Bull-Renault, hatodik a Toyota lett. Most mintegy öt hónapnyi szünet következik: folytatás az Ausztrál Nagydíjon, március 16-án lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kásással reklámoz a Vodafone

Szóljon hozzá!