ZETApress

hírportál

Támogatják Natasát

Az EDF DÉMÁSZ támogatja Janics Natasa olimpiai felkészülését. A londoni olimpiáig tartó támogatói szerződést kötött a sportolónő az EDF DÉMÁSZ Zrt-vel, és bejelentette a kajak-kenus utánpótlást segítő alapítványának létrehozását ma délelőtt a Latorca utcai sajtótájékoztatón.

Ünnepélyes esemény házigazdája volt szerda délelőtt a Magyar Kajak-kenu Szövetség székháza. Itt írta ugyanis alá a 2012-es londoni olimpiáig szóló támogatói szerződést Janics Natasa, illetve az EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója, Thierry Le Boucher.

Janics Natasa kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei adják meg a garanciát arra, hogy a támogatás méltó helyre kerül. Bízunk benne, hogy minden magyar sportrajongó örömére közreműködésünk hozzájárulhat a magyar kajak-kenu sport és Natasa további sikereihez, és az eredményes olimpiai szerepléshez ? mondta a francia cégvezető.

Az EDF DÉMÁSZ ezzel a szerződéssel hozzájárul ahhoz, hogy a legjobb körülmények között készülhessek a következő szezonokra. Azért is örülök a támogatásnak, mert a megállapodás a fiatalok számára is ösztönző lehet, hiszen láthatják, hogy a kajak-kenut is szponzorálásra érdemesnek tartják a legnagyobb cégek is. Remélem a jövőben is rengeteg fiatal választja majd ezt a sportágat ? mondta a szerződés aláírásakor Janics Natasa, aki 3 arany- és két ezüstéremmel zárta az idei poznani világbajnokságot.

Natasa nemcsak kap, de ad is

A sajtótájékoztatón az EDF DÉMÁSZ 18-szoros világbajnok versenyzője bejelentette a Janics Natasa Kajak-kenu Utánpótlás Alapítvány létrehozását is. Ez például azoknak a gyerekeknek próbál majd segíteni, akiknek a szülei nehéz anyagi helyzetük miatt sokszor még az egyesületi tagdíjak befizetését sem tudják vállalni. A támogatásnál kiemelten kezelik majd a vidéki gyerekeket, mert ? amint Janics Natasa megjegyezte ? az ő sportolásuk a budapestiekénél is nehezebb.

Schmidt Gábor, a Szövetség főtitkára megköszönte az EDF DÉMÁSZ elnök-vezérigazgatójának, hogy egyénileg is segítik a magyar válogatott egyik legfontosabb tagjának felkészülését, és sok sikert kívánt Janics Natasának, valamint edzőinek a jövő évi felkészüléshez. Schmidt Gábor azt is elmondta, hogy rendkívül sikeres heteken van túl a szövetség, hiszen a poznani felnőtt gyorsasági világbajnokság eredményeiről, illetve a szegedi MKB Sárkányhajós Világbajnokság kivételes hangulatáról csak felsőfokon beszélnek a sportszerető emberek.

2011-ben olimpiai kvalifikációs világbajnokság házigazdája lesz Szeged, ahol legalább 90 ország versenyzői küzdenek majd egymással. Ilyen rangos sporteseményt talán még nem is rendezett Magyarország. Mi ugyanúgy, ahogy 2006-ban, jövőre is rengeteg újdonsággal próbálunk előállni. És terveink szerint 2011-ben sem hagyjuk csillapodni a sárkányhajó lázat, újra lesz roadshow, ahol az egész országot sárkányhajóba ültetjük ? ígérte Schmidt Gábor.

A főtitkár boldogan újságolta, hogy a Szingapúri I. Nyári Ifjúsági Olimpián mindkét kajakosunk ? Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor ? aranyérmet nyert. A sajtótájékoztatóra eljött Vajda Attila olimpiai bajnok kenus és Varga Tamás világbajnok evezős, akiket Hosszú Katinka úszónőhöz hasonlóan szintén az EDF DÉMÁSZ támogat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bajnokok egymás között | ZETApress

Szóljon hozzá!