ZETApress

hírportál

Talma 9 helyet javított

Hat napon belül a második olyan napra ébredt a Gyorsasági Motoros Világbajnokság, amikor versenyt rendeznek. Ma a Holland Nagydíjat bonyolították, ami a szezon egyetlen szombati versenye ? tudatta a Faster Management.

Assenban a körülmények változatlanul tökéletesek voltak, igazi napsütéses motoros időben dőlt el kihez vándorolnak a világbajnoki pontok és a trófeák. Rengeteg holland motoros szállt nyeregbe, hogy megnézze, miként teljesítenek a világ legjobbjai.

Talmácsi Gábor a bemelegítő edzésen kipróbálta az újjáépített motorját, amivel a szerelőknek rengeteg dolga volt, nagyon sok alkatrészt kellett cserélni a tegnapi 240 km/órás esést követően. A magyar versenyző kipihenten várta a warmupot. Kicsit érezte itt-ott a tegnapi kicsúszást, de ezek nem hátráltatatták igazán. A motor és a versenyző is megfelelően produkált reggel, egyikükön sem volt érezhető, hogy tegnap csak hat kört mentek együtt az időmérőn.

Talmácsi Gábor tegnap a 23. helyre kvalifikálta magát, azonban tegnap Alex Debon megsérülést, így ő ma nem tudott rajthoz állni, minek következtében a mögötte indulók egy hellyel előrébb kerültek a rajtrácson. A magyar motoros szépen jött fel az első körökben, az ötödikben már a 15. helyen volt, majd egy bolyba került, ahol nagy csata kezdődött a többiekkel. A hajráig fej-fej melletti folyt a küzdelem és a kockás zászló a 13. helyen intette le Talmát. A nagydíjat a Fimmco Speed Up versenyzője, Andrea Iannone nyerte. Gábor továbbra is tízedik helyen áll a világbajnoki összetettben.

Az asseni Holland Nagydíj eredménye: 1. Andrea IANNONE, 2. Toni ELIAS, 3. Thomas LUTHI, 4. Ratthapark WILAIROT, 5. Shoya TOMIZAWA? 13. TALMÁCSI Gábor. ? Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl, a szerelőim remek munkával építették újra a motort a tegnapi esés után. A verseny elején sikerült felzárkóznom, utána harcban voltam több riválissal is, és végül három pontot gyűjtöttem. Gratulálok a csapattársamnak a győzelemhez! ? nyilatkozta Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 6. hellyel kezdett | ZETApress

Szóljon hozzá!