ZETApress

hírportál

Talma 6. hellyel kezdett

Két hete Silverstone-ban versenyzett a Világbajnokság mezőnye, néhány napja Assenban, a nyári nagy menetelés harmadik állomása Barcelona. A katalán kikötővárosban rekkenő hőség fogadta a MotoGP-s vándorokat, de ez itt ebben az időszakban teljesen átlagos.

A vébé hetedik nagydíja előtt Talmácsi Gábor a tízedik helyről várja a folytatást, a magyar versenyző az előző helyszínről egyenesen Spanyolországa utazott. Talma edzéssel és regenerálódással töltötte a két szabadnapját, majd jöhetett a megszokott GP ritmus ? tudatta a Faster Management.

A pénteki nap délutánján egy szabadedzést rendeztek, melyen kipróbálhatták a versenyzők, hogy miként muzsikál a gép a nyári melegben. Az aszfalt 55 fokos volt, a levegő negyven. Talmácsi Gábor motorja több változtatáson is átesett az előző verseny óta, elsősorban ezeket kellett tesztelnie.

Az edzés a terveknek megfelelően haladt, így a magyar versenyző egy új szett gumival vághatott neki az utolsó perceknek. Talma ezekben a körökben remekül motorozott, időeredménye alig maradt el az elsőktől. A végén sikerült még néhány tizedet faragni, és a hatodik helyen zárta az első napot. Csapattársa, Iannone az ötödik pozícióból várja a holnapi folytatást.

A barcelonai Katalán Nagydíj első szabadedzésén: 1. Toni ELIAS 1?48.425, 2. Sergio GADEA 1?48.532, 3. Shoya TOMIZAWA 1?48.622, 4. Thomas LUTHI 1?48.630, 5. Andrea IANNONE 1?48.743, 6. TALMÁCSI Gábor 1?48.848. ? Elsőre elégedett vagyok, az előző versenyekhez képest úgy érzem előrébb léptünk. Eddig Barcelonában mindig az első szektorral voltak gondjaim, most ez ment a legjobban. Bizakodó vagyok a folytatással kapcsolatban, de rengeteg munkánk van még vasárnapig, mert nagyon egyben van a mezőny, és a spanyol versenyzők gyorsak hazai pályán ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma hátulról indul | ZETApress

Szóljon hozzá!