ZETApress

hírportál

Talma fogadkozik

Második napjához érkezett a Holland Nagydíj, gyönyörű napsütéses időben motorozhatott a MotoGP mezőnye. Az olasz labdarúgó válogatott kudarca miatt kicsit halkabb volt a népes GP-s talján küldöttség, az olasz versenyzők azt mondták a pályán próbálják feledtetni honfitársaik szereplését.

Talmácsi Gábor néhány változtatással vágott neki a délelőtti szabadedzésnek, és több gumi kombinációt is kipróbált ezen a gyakorlási lehetőségen. A magyar versenyző ideje a tizenegyedik helyre volt elég, Gábor négy tizeddel volt gyorsabb, mint tegnap ? tudatta a Faster Management.

Délután már a rajthelyezésekért folyt a küzdelem, negyven versenyző szeretett volna minél előkelőbb pozícióból nekivágni a holnapi nagydíjnak. Talmácsi egy gyors körrel kezdett, mellyel az első tíz versenyzőhöz tartozott az edzés elején. Tizenhét perce tartott a kvalifikáció, amikor az egyik gyors kanyar kombinációban Talmácsi motorjának eleje megcsúszott, és nagy sebességgel a sóderágyba vágódott. A motor olyan rossz helyen állt meg, hogy le kellett állítani az edzést.

A magyar versenyző komolyabb sérülés nélkül megúszta az esést. Néhány perc várakozás után a mezőny újra elindult, Talma motorját azonban nem tudták helyreállítani az edzés végig, így ő már nem tudott javítani. Addig elért ideje végül a huszonharmadik rajthelyet jelenti számára a holnapi Holland Nagydíjon. A magyar versenyző csapattársa Iannone volt a leggyorsabb, ő indulhat az első rajtkockából.

Az asseni Holland Nagydíj időmérő edzésén 1. Andrea IANNONE 1?39.092, 2. Ratthapark WILAIROT 1?39.307, 3. Alex DEBON 1?39.584, 4. Shoya TOMIZAWA 1?39.664, 5. Thomas LUTHI 1?39.671? 23. TALMÁCSI Gábor 1?40.475. ? Ez az edzés nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem. Az egyik kanyarban megcsúszott a motorom eleje és már nem tudtam menteni, elestem. Nagyon akartam, éreztem, hogy jó a gép, tudok gyorsan menni, erre kénytelen voltam befejezni az edzést. Nem vagyok elkeseredve, mert a motor beállításai nem rosszak, fel fogok jönni a huszonharmadik helyről, és végig oroszlánként fogok küzdeni. A mérnökeim egy éjszaka alatt rendbe hozzák a motort és úgy gondolom nem lesz gond. Azért is megcsinálom! ? fogadkozott Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 9 helyet javított | ZETApress

Szóljon hozzá!