ZETApress

hírportál

Talma csalódott

Nehéz verseny vár holnap Talmára. A Francia Nagydíj második napján is maradt a napsütéses derült időjárás, igazi motoros körülmények között bonyolították a kategóriánkénti két edzést ? tudatta a Faster Management.

A Moto2-esek kezdték legkésőbb a napot, szerencséjük volt, hiszen ekkora az aszfaltcsík hőmérséklete is ideálissá vált. Talmácsi Gábor a tegnapi beállításokkal kezdte a gyakorlást, majd újabb változtatásokat próbált. Ezek nem sok sikert hoztak a Fimmco Speed Up magyar versenyzőjének, aki az egész tréning alatt csak küzdött a motorral.

Talma a 22. helyen zárt, és ekkor még pozitív jelként értékelte, hogy csapattársa, Iannone második lett a délelőtti edzésen. Délután már a rajthelyezésekért rótták a köröket a versenyzők, Talmácsi Gábor továbbra sem találta az összhangot a motorral. Hiába javította meg Talma több mint héttizeddel a délelőtti idejét, a többiek is gyorsultak a kvalifikációra, így nem tudott jelentősen előre lépni.

Talmácsi holnap a 19. rajtkockából vághat neki a versenynek, Andrea Iannone meg a 14. helyen végzett a mai napon. A Moto2-es kategória versenye holnap negyed 1-kor rajtol. A Le Mans-i időmérő edzésen: 1. Kenny NOYES 1’39.234, 2. Yuki TAKAHASHI 1’39.265, 3. Alex DEBON 1’39.320, 4. Jules CLUZEL 1’39.334, 5. Fonsi NIETO 1’39.402? 14. Andrea IANNONE 1’39.787? 19. TALMÁCSI Gábor 1?39.973.

Csalódott vagyok a 19. hely miatt, jobbra számítottam, de holnap innen kell csodát csinálnom. Hihetetlenül egyben van a mezőny, huszonnyolcan vagyunk egy másodpercen belül. Hét tizedre vagyok az elsőtől és az ötödik sorból kell indulnom. Sok mindent változtattunk a motoron, de érdemi előrelépés nem történt, holnap felteszünk mindent egy lapra a siker érdekében ? mondta el Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma csodája | ZETApress

Szóljon hozzá!