ZETApress

hírportál

Talma csodája

A harmadik napjához érkezett a Le Mans-i versenyhétvége, a kiváló időjárás maradt a záró felvonásra is. A paddock tegnap este a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjétől volt hangos, ahol az Inter szurkolók voltak fölényben ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor csapatfőnökének kék-fekete vér folyik az ereiben, ezért szinte kötelező volt végigizgulni a finálét. Talma még azt is eltalálta a meccs előtt, hogy Milito duplájával kerül Milánóba a trófea. Délután csodát ígért mára, s azt is megcsinálta.

Ma már a motoroké volt a főszerep, a bemelegítő edzésen a magyar versenyző a 14. helyezést érte el, jelentős változást nem tapasztalt a versenygépén, pedig a mérnökök késő éjszakáig dolgoztak kétkerekűjén. A verseny előtt még egy masszázs, egy adag tészta és egy fél óra nyújtás fért az idejébe, majd indult is a rajtrácsra.

Talma tegnap azt nyilatkozta, hogy csoda kell egy jó szerepléshez, most a saját kezében volt a sorsa. A 19. rajtpozícióból vágott neki a huszonhat körös Francia Nagydíjnak. A remek rajt most is jó-néhány helyezéssel előrébb repítette. Harcolt, előzött. Több versenyző hibázott, De Angelis bukásánál centikkel kerülte el Gábor az ütközést.

Talmácsi az ötödik helyen motorozott a verseny nagy részében, és pozícióját az utolsó körben többször meg is kellett védenie. A kockás zászló is ötödikként intette le a tizenkilencedik helyről induló magyart. A csapattárs Andrea Iannone közvetlenül előtte, a 4. helyen ért célba. Gábor jelenleg összetettben a 7. helyen áll.

A Le Manse-i Francia Nagydíj: 1. Toni ELIAS, 2. Julian SIMON, 3. Simone CORSI, 4. Andrea IANNONE, 5. TALMÁCSI Gábor. ? Nagyon boldog vagyok, hiszen sok mindenen keresztül mentünk ezen a hétvégén, mégis ötödik tudtam lenni. Nagy csata volt, életem egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. A szerelőim remek munkát végeztek, a bemelegítő edzés után még összeraktak egy versenyképes motort a számomra ? nyilatkozta Gábor.

Szóljon hozzá!