ZETApress

hírportál

Talma 11. Le Mans-ban

A szezon harmadik versenye a Spanyol után a Francia Nagydíj, melyet a huszonnégy órás versenyéről híressé vált Le Mans-ban rendeznek. A motoros elit nem az egy napos viadalokon megszokott hosszú pályán csatázik, hanem egy rövidített szakaszon küzdenek a világbajnoki pontokért ? tudatta a Faster Management.

Franciaországban kellemes napsütés fogadta a MotoGP versenyzőit, amelynek mindenkinek örült, mert ez a helyszín nem a kedvező időjárási körülményeiről ismert. Talmácsi Gábor tegnapi érkezett a kisvárosba, néhány napos olaszországi programja után. Talma egy specialistánál regenerálta izmait, együtt vacsorázott olasz szurkolóival és a saját Moto2-es gépét is kipróbálta.

A magyar versenyző tegnap este részt vett a szokásos verseny előtti csapat értekezleten, ahol megbeszélték a hétvégére készített változásokat és stratégiát. A mai nap folyamán a már megszokott módon egy szabadedzésre került sor minden kategóriában. Talmácsi Gábor remekül kezdte az edzést, a gyakorlás első felében folyamatosan javította köridejét.

A boksz-kiállás alatt a mérnökök több változtatást is elvégeztek a motoron, de a magyar versenyző ezektől nem lett gyorsabb. Ráadásul az edzés végén Talma nagy forgalomba keveredett, így maradt legjobbnak a tizenegyedik körben elért ideje, amellyel a tizenegyedik helyen zárt. A Fimmco Speed Up olasz versenyzője Andrea Iannone tízedik lett a mai szabadedzésen.

A Francia Nagydíj Le Mans-i első szabadedzésén: 1. Jules CLUZEL 1?39.827, 2. Alex DE ANGELIS 1?39.916, 3. Toni ELIAS 1?40.105, 4. Sergio GADEA 1?40.399, 5. Fonsi NIETO 1?40.428? 10. Andrea IANNONE 1?40.898, 11. TALMÁCSI GÁBOR 1?40.926.

Az edzés elején minden rendben volt, jól is ment a motorozás. Aztán változtattunk a gépen és elvesztettük a tapadást, és továbbra is problémáim vannak féktávon. A kanyar közbeni sebesség sem az igazi még, főleg a keményebb gumival, amivel az edzés második felében mentem. A mérnökeim most már tudják, hogy merre kell változtatnunk, hogy holnap gyors legyek a Le Mans-i aszfaltcsíkon ? mondta el Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma csalódott | ZETApress

Szóljon hozzá!