ZETApress

hírportál

Rajttól célig M4 Sporton

Minden idők legerősebb mezőnyére készülhetnek a nézők, hiszen a világ legnagyobb sprintersztárjai, Chris Froome és Egan Bernal, valamint az előzetes nevezések alapján 16 magyar is ott lehet a 10-én szerdán rajtoló 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A keddi csapatbemutatót és szerdától vasárnapig mind az öt szakaszt élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu – áll a csatorna közleményében.

A közmédia sportcsatornája indulása óta elkötelezett híve az országúti kerékpársportnak. A Söprögető Kocsi című podcast mellett évről évre kiemelt jelentőségű, hogy az ország legnagyobb körversenyét, a Tour de Hongrie-t is közvetítse a nézőknek. A február 28-ai ferencvárosi szakaszbejelentő mellett idén is minden szakaszt élőben közvetít a csatorna. A 879 kilométer össztávú, 22 csapat részvételével megrendezett verseny csapatbemutatója kedden 18:30-tól lesz Keszthelyen.

Az 1. szakasz szerdán 12:20-tól kezdődik Szentgotthárd környékén, a 2. Zalaegerszeg és Keszthely, a 3. Kaposvár és Pécs, a 4. Martonvásár és Dobogókő között halad, az 5. helyszíne vasárnap 11 órától Budapest. A fővárosba hat év után tér vissza a körverseny, melyen idén is igazi világsztárok állhatnak rajthoz – köztük két Tour de France-győztes, Chris Froome és Egan Bernal, illetve olyan sprinterklasszisok, mint Caleb Ewan, Sam Bennett, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen vagy Elia Viviani. A magyar versenyzők közül Dina Marcitól várhatjuk a legkiemelkedőbb teljesítményt.

A 2022-es Tour de Hongrie történelmi volt: először közvetítette a verseny minden szakaszát élőben az M4 Sport és az m4sport.hu. A rajttól a célig minden fontos pillanatot megmutatott a csatorna az ország legnagyobb kerékpáros körversenyéről. Az idei Tour de Hongrie mottója, a Proseries kategóriába lépés okán a szintlépés. Ennek a szlogennek a szellemében az MTVA és az M4 Sport idén is minden szakaszt élőben közvetít, de nem áll meg itt: most először már a csapatbemutatót is élőben mutatja, az utolsó szakaszt pedig a helyszínről kommentálja Székely Dávid és ifj. Knézy Jenő. Ezzel is szeretnék átadni azt a fantasztikus hangulatot és atmoszférát, ami a versenyt kíséri.

A Tour de Hongrie közvetítése túlmutat a sporteseményen: nemcsak izgalmas versenyt láthatnak a nézők, hanem az M4 Sport adásainak köszönhetően Magyarország gyönyörű tájait is bejárhatják. A 2023-as Tour de Hongrie közvetítései az M4 Sporton és az m4sport.hu portálon:

05.09-e kedd 18:30 Tour de Hongrie csapatbemutató (Keszthely)
05.10-e szerda 12:20 TdH 1. szakasz (Szentgotthárd-Szentgotthárd) 168 km
05.11-e csütörtök 12:20 TdH 2. szakasz (Zalaegerszeg-Keszthely) 175 km
05.12-e péntek 11:50 TdH 3. szakasz (Kaposvár-Pécs) 180 km
05.13-a szombat 11:05 TdH 4. szakasz (Martonvásár-Dobogókő) 206 km
05.14-e vasárnap 11:00 TdH 5. szakasz (Budapest-Budapest) 150 km

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Keszthelyi csapatbemutató | ZETApress

Szóljon hozzá!