ZETApress

hírportál

A sport napjai

Májusban ismét választás elé állítjuk a lakosságot! A választási paletta igen széles, hiszen a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztón már több mint 90 kipróbálható sportág jelenik meg, s verseng a látogatókért, igazi sport-kalandparkká változtatva a kőbányai helyszínt! ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a várbeli Bonfini Kert étteremben, ahol Lantai József fényképezett.

Nem akármilyen lehetőséget nyújtva a közönség számára, hiszen a fedett pályás ?küzdőarénában? a birkózószőnyeg és box-ring várja a látogatókat, a plasztik pályán a korcsolyasportokkal ismerkedhetnek meg, de a floorball pályán vagy a kiépített mini-squash pályán is próbára tehetik magukat.

A sporttobzódás persze itt nem ér végett, hiszen érdekes labdáktól, mint például a lábtoll-labda, a softball, a golf, vagy a gyors-tollaslabda, a klasszikusabban gömbölyödőbbig, mint a tenisz, kosárlabda, (akrobatikus is!), labdarúgás (freestyle is!), kézilabda, strandkézilabda, röplabda és a labdát érdekesebben felhasználókig, mint például a korfball, lacrosse sportág is, mind megtalálható és kipróbálható.

És itt még mindig nincs vége a sornak, hiszen a sípálya mellett két kajak-kenu medence várja a lapátolni vágyókat ? kajak-kenu sportok, rafting, evezés ?, de itt kap helyett a vitorlázás is. Remélhetőleg elég meleg lesz ahhoz, hogy a vállalkozóbb kedvűek az úszás, a vízilabda és a szinkronúszás sportágaknál vízbe is merülhessenek. És akkor még szót sem ejtettünk a küzdősportok izgalmasabbnál, izgalmasabb válfajairól, a birkózásról, a karate-ról, a judo, kendo, kung-fu sportágakról vagy éppen a különleges nevű canne de combat-ról, vagy savate-ról.

Persze nem hiányozhatott az atlétika, a tájfutás, triatlon, a sakk, az íjászat, a sportlövészet, a lovaglás vagy a tornasportok sem, a táncsport és a fitness helyszínén ritmusra ?tombolhat? a közönség?, de újdonságként most a siklóernyő, a tamburello, a hosszúkardvívás, a baranta, a cheerleading, a diszkgolf és a tereplövészet sportágakkal is megismerkedhetünk.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényeken a sportágak kipróbálása mellett már a kezdetektől lehetőség nyílt a találkozásra élsportolókkal, olimpikonokkal is. Nem lesz ez másképpen a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztón sem. Mind a sportágak képviselői, mind a szervezők arra törekednek, hogy minél több sportágnál, minél több híresség, sportkiválóság jelenjen meg, személyükkel is népszerűsítve saját sportágukat, illetve magát a sportot. A gyerekeknek nagyon sokat számít a példaképekkel való találkozás, és hogy a vállalkozóbb kedvű vendégeinkkel még együtt is sportolhatnak, életre szóló élményt jelent számukra.

A rendezvényen megjelenő neves sportszemélyiségek

Dzsudzsák Balázs (labdarúgás), Berkes László (testépítő), Csollány Szilveszter (torna), Erdei Zsolt (ökölvívás), Gergely István (vízilabda), Kótai Mihály (ökölvívás), Kozmann György (kenu), Marosi Ádám (öttusa), Mátrai Beáta (röplabda), Nick Árpád (erőemelés), Pulai Imre (kenu), Rédli András (vívás), Rippel Ferenc és Viktor (erőművészek), Sebestyén Júlia (műkorcsolya), Szívós Márton (vízilabda), Vass Dóra (ritmikus gimnasztika)? és még sokan mások.

A rendezvény pénteki napján elsősorban az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat várják a szervezők, de pénteken 14 órától és szombaton egész nap (9 és 17 óra között) a családoké, a nagyközönségé a terep. Helyszín a Merkapt Maraton Sportközpont, Budapest X. Maglódi út 12/A. BELÉPÉS DÍJMENTES! Nyitva tartás: 9-17 óráig. A fővároson kívül vidéken is választhatunk sportágakat.

VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó ? SPORTÉLMÉNY Fotópályázat

A VI. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódóan a szervezők SPORTÉLMÉNY címmel fotópályázatot, hirdetnek melynek témája a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó esemény. A pályázaton a helyszínen készített fotókkal lehet részt venni, hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt.

A fotó(k) témája: a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény ? a helyszíni események megörökítése, olyan pillanatok megragadása, melyek visszaadják a rendezvény szellemiségét (pl. sport és ember kapcsolata, sportág kipróbálása, élsportoló-gyerek kapcsolata, sport szépsége stb.), egyszóval tükrözik, hogy a sport élményt ad!

A pályázat beküldésének határideje: június 15-e (kedd), 16 óra. A 250 ezer forint összdíjazású pályázatra beérkező műveket szakmai zsűri értékeli. A nyertes, illetve kiemelkedő pályamunkákból a szervező nyilvános fotókiállítást rendez, illetve a tervek szerint 2011. évi falinaptárt készít. További információ a rendezvénnyel és a fotópályázattal kapcsolatban honlapjukon található.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Underworld Kupa a pincében | ZETApress
  2. Sportélmény fotókon | ZETApress

Szóljon hozzá!