ZETApress

hírportál

Underworld Kupa a pincében

Bringásokkal telnek meg a bányajáratok! Jövő hét szombaton ? május 22-én ? elrajtol hazánk első földalatti hegyikerékpáros versenye ugyanott, ahol a mostani péntek-szombaton sportágat választhatunk ? tudtuk meg Fülöp Miklós főszervezőtől.

A Merkapt Maraton Sportközpont területén kijelölésre kerülő mintegy 2km-es körpálya egyharmada fog a kőbánya alatti több mint 150 éves pincerendszerbe lemenni, így garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodnak az indulók.

Az versenyzőknek nem kell lámpát felszerelniük a bringákra, mert a pincerendszer ki lesz világítva, bár egy-két adrenalinszint-emelő sötét szakasz marad a nyomvonalban. Limitált indulói létszám: a pincerendszer terhelhetősége miatt futamonként 60 bringás állhat rajhoz, így a PORT.hu Underworld Kupán öt ? egyenként 60-80 perces ? futamban 300 versenyző vág neki a földalatti hajszának és küzd a 18 dobogós hely valamelyikéért. A nevezési lista lassan megtelik, de egy-két hely még minden futamban van, így aki nem csak nézőként akarja szemlélni az eseményeket, az nevezzen most!

A PORT.hu Underworld Kupa házigazdája, a montain bike versenyek állandó szereplője, Bíró Ádám lesz. A pálya vonalán két helyszínnel várják a szervezők a nézőket, szurkolókat: Versenyközpont, ahol a rajt/cél/nevezési terület kerül kialakításra, valamint a kiállítói és csapatsátrak is itt kapnak helyet. Buli-zóna: a pince be és kijáratánál, ahol a zenét reggeltől-estig DJ. Peregi élőben nyomja! Bringa-teszt: Az érdeklődők fél tucat Haibike kerékpárt tudnak kipróbálni és tesztelni, köztük az egymillió forintos értéket meghaladó Hai Sleek versenygépet.

Minden induló HIGH5 italport kap ajándékba. A bringával érkezőket Motorex szerviz várja, ahol szerelők nézik át a bringákat és az apróbb javításokat, kenéseket a helyszínen díjmentesen elvégzik. A versenyzőket a Kompava frissíti. A nap végén tombola értékes nyereményekkel! Az indulók között sok más mellett egy Magellan kerékpár kerül kisorsolásra. A PORT.hu Underworld Kupán a nézők is nyernek és valaki két keréken gurul haza, mert a szurkolók között egy Kross bringa talál gazdára, amelyet az eredményhirdetéskor sorsolnak ki.

Ne maradj ki: versenyezz vagy szurkolj! Az érdeklődők a versenyt megelőző hétvégén ? a VI. Nagy Sportágválasztó keretei között ? a főszervező kíséretében megtekinthetik a pincerendszert. Külön ajánlat a versenyzői licenc-szel rendelkező montisok részére: akik kerékpárral részt vesznek a pénteki bejáráson, ingyen indulási jogot szereznek a PORT.hu Underworld Kupára! További részletek, nevezés, sajtó és fotós akkreditáció, kiállítói regisztráció weboldalukon található.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sztárok esőben | ZETApress

Szóljon hozzá!