ZETApress

hírportál

Sztárok esőben

Sztáresőből, de esőből sem volt hiány a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztón! 92 megjelenő és kipróbálható sportág, a két nap alatt több mint 15 ezer látogató, esős idő és nagy nevek jellemezték az eseményt.

A VI. Budapesti Nagy Sportágválasztón Dzsudzsák Balázs, Berki Krisztián, Csollány Szilveszter, Erdei Zsolt, Gergely István, Kozmann György, Kótai Mihály, Mészöly Géza, Nick Árpád, Pulai Imre, Sebestén Júlia, Rippel Viktor és Ferenc, Vincze Ottó, és Wichmann Tamás is megjelent.

Május 14-én, pénteken a borús időjárás előrejelzés ellenére már fél 9-kor gyülekeztek az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportok a parkolóban, alig várva a 9 órás kapunyitást, 92 megjelenő sportágba kóstolhattak bele a Merkapt Maraton Sportközpontban ? ahol kerékpárverseny lesz a hétvégén ?, hozzáértő szakemberek, edzők instruálása mellett.

A rendezvényt hivatalosan Fábián László öttusa olimpiai bajnok nyitotta meg, aki beszélt arról, milyen fontos, hogy minél több gyermek és felnőtt sportoljon és találja meg a hozzá leginkább illő mozgásformát. Utána Babati Lajos, a Magyar Olimpiai Bizottság szervezési- és marketingigazgatója szólt elismerőleg a rendezvényről, az ötletről, a megvalósításról és arról, hogy a Nagy Sportágválasztó idén már nem csak Budapesten, hanem 15 vidéki városban is megjelenik.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó főkoordinátora, Koós-Lukács Tímea megköszönte a sportágaknak, az olimpikonoknak, élsportolóknak az aktív közreműködést, a szponzoroknak a támogatást és a szervezőtársaknak a kitartást. Ipacs Endre, a rendezvény főszervezője arra biztatott mindenkit, hogy ha el is ered az eső, ez ne szegje senki kedvét, tapasztalják meg, hogy van élet, sportélet az esőben is.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény kiemelt támogatója az Univer Product Zrt. 12 órakor a nagyszínpadon tartotta meg a Nyerjen a mi iskolánk! 2009-2010 programjának ünnepélyes díjkiosztóját. A díjakat neves sportszemélyiségek ? Dzsudzsák Balázs, Csollány Szilveszter, Kótai Mihály, Sebestény Júlia, a Rippel fivérek ? adták át nem kis örömöt okozva a gyerekeknek. Ismét nagy sikere volt az E.ON fociszigetnek, de a KINDER+SPORT standjának is, ahol sok sportos játékkal, aktivitással várták a gyerekeket.

Miután a megnyitón mindenki deklarálta, hogy ezt a sportpályát elkerüli az eső, leszakadt az ég alja és egy hatalmas futó zápor űzte a látogatókat és a sportágakat a fedett helyiségekbe, sátrakba. Kisvártatva elvonult a zivatar és a sportági helyszínek újra megteltek élettel! Fantasztikus látvány volt, hogy sokan esőben is állták a sarat, s nem hagyták abba a sportolást, hanem égiektől küldött természetes velejárónak tekintették. A sportközpontot továbbra sem hagyták el a látogatók, sőt újabb és újabb gyerekcsoportok népesítették be a pályát, s 14 órától (már szinte napsütésben) az egyéni látogatók, családok vették birtokba a területet.

Az első nap 7654-en, tehát közel nyolcezren vettek részt a rendezvényen, szinte ugyanannyian, mint tavaly szeptemberben, amikor igazi indián nyár fogadta a közönséget. A szervezők kimondhatatlanul büszkék voltak a sportágakra és a látogatókra is, hogy ilyen kitartóak voltak, s az időjárás ellenére ennyire sikeres volt a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó az első napon. Ez a rendezvény mindenki számára bizonyította a sport valódi erejét!

Késő délután még ragyogó napsütés biztatta a rendezvény szervezőit, hogy másnap, szombaton szárazon marad a pálya, 15-én a családoknak, nagyközönségnek fenntartott napon valóban folyamatosan özönlött a közönség, elérve a több mint hétezres látogatói számot. Sajnos délutánra megszűnni nem akaró eső vette kezdetét és ugyan megható látványt nyújtott, hogy sokan bőrig ázva fociztak, gyeplabdáztak, vívtak, kenuztak vagy éppen a fedett sátrakban a küzdősportokat gyakorolták egy órával a zárás előtt, 16 órakor a rendezők kénytelenek voltak zárszót hirdetni, mert a sportpálya szinte teljesen felázott. Ennek ellenére a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét sikeres volt, hiszen az eső ellenére is kiemelkedő, 15 ezret meghaladó látogatói létszámot produkált!

A rendezvény apropóján a szervezők Sportélmény címmel fotópályázatot is hirdettek, melyen a helyszínen készült fotókkal lehet indulni hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt, részletek a rendezvény honlapján. Beküldési határidő: június 15. Szeptemberben újra miénk a pálya! ? 17-18-a a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó időpontja. Addig pedig május 28-29-én Pécs, Hódmezővásárhely és Kecskemét is várja a sportágválasztókat!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Díjátadás esőben | ZETApress

Szóljon hozzá!