ZETApress

hírportál

Sportélmény fotókon

Ünnepélyes díjátadóval nyitották meg a SPORTÉLMÉNY kiállítást délelőtt a Magyar Sport Házában. A díjakat Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Lukács Zsuzsanna, a Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke, Dragóner Ildikó, a Nemzeti Sportszövetség marketing tanácsosa, valamint Berta Mihály, a Képes Sport képviselője adta át.

A májusi VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó apropóján a szervezők SPORTÉLMÉNY címmel fotópályázatot hirdettek meg. A pályázaton a rendezvényen készített fotókkal lehetett részt venni, hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt.

A fotók lehetséges témája: a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény ? a helyszíni események megörökítése, olyan pillanatok megragadása, melyek visszaadják a rendezvény szellemiségét (például a sport és ember kapcsolata, sportág kipróbálása, élsportoló-gyerek kapcsolata, sport szépsége, stb.), egyszóval tükrözik, hogy a sport élményt ad! A pályázati kiírásra 351 kép érkezett be.

A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai: Kozmann György, olimpiai bronzérmes kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Kovács Gergely, a Képes Sport újságíró-szerkesztője és Tasnádi Dávid, a Képes Sport képszerkesztője, valamint a Nagy Sportágválasztó szervezőbizottsága.

A díjazottak

I. helyezett: Korecz Márk (Fót): Csak egy pici kell. Díj: 150 ezer forint. II. helyezett: Doba István (Solymár): Szinkronban. Díj: hatvanezer forint. III. helyezett: Szilvás Zoltán (Budapest): Jobb csapott. Díj: negyvenezer forint.

A Képes Sport által odaítélt Művészi különdíjban részesült: Doba István (Solymár): Mirror horror. Díj: egyéves Képes Sport előfizetés és ajándékcsomag. Sportágválasztó különdíjban részesült: Tóth Imre (Mezőtúr). Díj: INTERSPORT ajándékutalvány harmincezer forintértékben és Bartók Andrásné (Leányfalu). Díj: INTERSPORT ajándékutalvány húszezer forintértékben.

A kiállításon 105 fotót tekinthet meg a közönség. A díjazott képeken túl, a következő pályázók képeiből látható válogatás: Cseh Norbert, Dobrovits Ádám, Forgó Béla, Hajas József, Kovács József, Kürti János, Marton Bea, Molnár Szabó Beáta, Oroszi Beáta, R. Kóródi Zsuzsa, Szabó Viktor, Újvári Gábor. A kiállítás augusztus 31-ig látogatható a Magyar Sport Házában, hétköznaponként 8:30 és 16:30 óra között az Istvánmezei út 1-3-ban, az Aulában.

A kiállítás megjelenését a Magyar Sport Házában a BMSK Zrt. támogatta. A fotókiállítás anyaga ezt követően a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, szeptember 17-18-án lesz megtekinthető 9 és 17 óra között a Merkapt Maraton Sportközpontban, a Maglódi út 12/a-ban. További információk idekattintva olvashatók.

A rendezvényről

A Nagy Sportágválasztó ? A SPORT NAPJAI rendezvény egy abszolút civil, alulról jövő, non-profit kezdeményezésként indult útjára 2007. szeptemberében és fejlődéstörténetének sarkalatos pontjához ért idén, hiszen a nagy sikerrel működő, több mint 80 sportágat bemutató és alkalmanként több mint 15 ezer embert megmozgató budapesti két (májusi és szeptemberi) eseményen túl, 2010-ben a Nagy Sportágválasztó 18 (!) vidéki városban is megjelent, illetve megjelenik.

Májusi Nagy Sportágválasztó városok: Budapest, Békés, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Pécs, Szeged. Szeptemberi Nagy Sportágválasztó városok: Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Hódmezővásárhely, Miskolc, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentes, Szombathely, Tatabánya, Veszprém.

A rendezvény céljai, szándékai ugyanazok, mint a kezdeteknél, minél több emberhez eljuttatni a sport pozitív üzeneteit, nem elméleti síkon, hanem a gyakorlatban. Tapasztalatunk szerint a legkönnyebben úgy lehet megszerettetni a sportot, ha közel hozzuk a gyerekekhez (de akár a felnőttekhez is) a lehetőséget, így saját maguk ébrednek rá, hogy mozogni jó! ? belülről jövő késztetésnek és nem kívülről jövő kényszernek tekintik azt.

A gyakorlatban ? edzők, élsportolók, olimpikonok instruálása mellett ? kipróbálható sportágak, aktív tapasztalást, igazi sportélményt adnak, s ezáltal pozitív irányba tudják befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást. Külön ereje a rendezvénynek, hogy felvonultatja szinte a teljes sportági palettát, felkínálva a megismerés és a választás lehetőségét, hiszen mindenki tehetséges valamiben, csak a megfelelő mozgásformát kell megtalálni. Nem feltétlenül azért, hogy élsportoló, olimpikon legyen belőlük, hanem hogy sikerélménnyel, örömmel gyakorolják a kiválasztott sportágat.

Szóljon hozzá!