ZETApress

hírportál

eBike Szlovákiában

Erdélyi Eszter és tanítványa, Melanie Palframan is dobogóra állt a hétvégi nemzetközi MTB versenyen vasárnap. Népes nemzetközi mezőny gyűlt össze az eBike Kupa nemzetközi kerékpáros versenyen, Szlovákgyarmaton ? tudatta a Terepsport.hu.

Számos lengyel, cseh, szlovák versenyző mellett osztrák, román és dél-afrikai sportoló is rajthoz állt. Erdélyi Eszter az elit nők között, tanítványa Melanie Palframan az elit U23 kategóriában. Mindketten dobogós helyet szereztek.

Eszter Európában a magyar csapatának (X2S-KONA TEAM) színeiben versenyez, Dél-Afrikában a TEAM JEEP tagja. A versenyzés mellett az elmúlt időszakban elindított egy edzőközpontot is, ahol kerékpáros edzéseket tart, a programot kifejezetten nőknek, lányoknak megtervezve. Különböző nehézségű edzésein a kezdőktől kezdve, a komolyabb fitnesz kerekesek is megtalálhatják a nekik való programot, de Eszter versenyzőkkel is foglalkozik a leglelkesebb kerekesek közül.

A hétvégi versenyre és a tavaszi európai versenykörútra Európába utazott az egyik tanítványa, a fiatal Melanie Palframan is, aki első komolyabb nemzetközi versenyén a dobogó harmadik fokára állhatott. Malanie nagyon kellemes élményekkel gazdagodott a versenyen, máskor is szívesen jön Magyarországra.

Eszter a legjobb magyar (jelenleg német profi csapatban versenyző) Benkó Barbarával vívott kemény harcot (a cseh Janka Stevkovát nem tudták befogni), hol egyikük, hol másikuk vezetett, mindketten technikai problémákkal küszködtek, de végül Barbi került ki győztesen megszerezve az ezüstérmet, Eszter pedig a bronzot.

Eszter és tanítványa a tavaszt további európai és magyar versenyeken töltik, majd hazautaznak, de Eszter a Balaton Bike Fest eseményre és a nyár további versenyeire megint Magyarországra jön. A Balaton Bike Fest Európa legnagyobb kerékpáros eseményévé nőtte ki magát egy év alatt, különlegessége, hogy a szokásos fesztivál programok mellett különlegességek is helyet kapnak az öt napos programban: nemzetközi X2S tereptriatlon és kajak-MTB duatlon.

Az eBike kupa nemcsak és szlovák magyar kupafutam, hanem része a Közép-Európa Kupasorozatnak, valamint az utánpótlás junior és U23 korosztályok részére a Visegrádi Országok Olimpiai Reménységek Versenye (ORV). Kemény, de gyors pálya, ügyességet és figyelmet igénylő nyomvonal, csodálatos idő, remek hangulat. Minden adott volt a jó eredményekhez, amelyek nem is maradtak el, számos kategóriában állhatott magyar versenyző a dobogóra.

Az eredményhirdetés előtt a versenyzők és a közönség 1 perces néma gyásszal majd a lengyel himnusszal emlékezett meg a múlt heti állami tragédiáról. A versenyt a Vitalitás SE szervezte. Időmérés: X2S TEAM.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Botrány a repülőtéren | ZETApress

Szóljon hozzá!