ZETApress

hírportál

Isten veled, Zoltán!

Hirtelen és gyorsan ment el hőn szeretett futballpályáról az égi pályára. 65 éves korában hunyt el a Fradi 1964-es tokiói olimpiai bajnoka. Varga Zoltán, a zseniális klasszis tegnap Zuglóban a Kövér Lajos utcai pályán játék közben esett össze. Sajnos a kiérkező mentők sem tudták megmenteni az életét.

Akit az ember szeret, abban a jót látja meg. Így voltam Varga Zoltánnal. Mindig figyeltem a róla szóló híreket gyermekkorom óta. Valamit mindig közvetített, valami információt, ami eltért a mindennapoktól, ami tovább vitt, vagy irányt mutatott. A döbbenet lett úrrá rajtam, mikor meghallottam a hírt. Vártam, hogy még alkosson a magyar futballban, hogy tegyen le még névjegyeket. A pályán élt, látott még most is, amikor szakkommentátorként dolgozott. Életét ? mint oly sok ember életét ? meghatározta a társadalom, ahova beleszületett. Így is világklasszissá vált a Ferencváros legendás nyolcasa ? írta egy csodálója.

A neve összeforrott a Ferencvárossal. Itt vált elismert játékossá. 1961 és ?68 között 135 alkalommal lépett zöld-fehérben pályára, 53 gólt lőtt. A tizenkétszeres magyar válogatott nemzeti színekben két gólt szerzett, 1964-ben olimpiai aranyérmet és Európa-bajnoki bronzérmet nyert. Az 1968-as mexikói olimpiáról disszidált, s az ezt követő eltiltása után külföldi csapatokban futballozott. Játszott többek között a Hertha BSC-ben, az Ajaxban és a Borussia Dortmundban is. A jobbösszekötő, a középpályás elment. Isten nyugosztalja!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elhunyt Popper Péter | ZETApress

Szóljon hozzá!