ZETApress

hírportál

Elúszott a Világkupa

Szerbia-Montenegró csapatától elszenvedett vereségével elvesztette a Világkupát a magyar férfi vízilabda válogatott ma délután a Hajós Alfréd Uszodában. Nagyon várták pedig a sikert a Kemény legények, mert öt éve ugyanitt csak a dobogó harmadik fokára állhattak az Európa-bajnokságon. Most száz százalékos teljesítménnyel jutottak a döntőbe, de ott már csak az ezüstérem jutott osztályrészükül.

A nyolc csapat két négyes csoportban vágott neki kedden a küzdelmeknek. A mieink az A csoportban 10-6-ra győzték le az olaszokat, 14-7-re a görögöket és 14-6-ra a románokat. Döntőbeli ellenfelünk ugyancsak veretlenül lett első a B csoportban. A spanyolokat 7-6-ra, az oroszokat 13-7-re, míg csütörtökön a horvátokat 9-8-ra múlta felül. Pénteken mindketten pihenőnapot tarthattunk a folytatás előtt.

Amíg a csoportgyőztesek pihentek, a többi hat csapat pénteken is vízbe szállt. Előbb a két csoportutolsó küzdött meg a hetedik helyért, s ebben a görögök bizonyultak eredményesebbnek. Az oroszokat10-6-ra verték, s ezzel a torna utolsó helyére szorították. A csoport-másodikok az elődöntőbe jutásért küzdöttek a csoport-harmadikokkal, s ebben a B csoport tagjai bizonyultak eredményesebbeknek. (Lehet, hogy a nyolc között már eleve a gyengébb csoportba kerültünk?)

A sorrend megállapítása a B csoportban már eleve nehézkesnek bizonyult. A két csapat pontszáma azonos volt, egymás ellen döntetlenül mérkőztek, a szerbektől egy-egy góllal kaptak ki, s csak az oroszoktól elszenvedett három- és négygólos vereség döntött a horvátok javára. Ők az elődöntőbe jutásért 10-7-re győzték le a románokat, míg a spanyolok 9-3-ra az olaszokat.

Nem segített a pihenés

Szombaton előbb az ötödik helyért mérkőzött a két pénteki vesztes, s ebben az olaszok 7-4-re bizonyultak eredményesebbnek. (Csoportmérkőzésükön ez 7-5-re sikerült nekik a románokkal szemben.) Mi magyarok a tévéközvetítések idősávjában rendezett mérkőzésen 10-6-ra győztük le a horvátokat, míg az utánunk vízbe szálló szerbek 13-8-ra a spanyolokat. (Csoportmérkőzésükön ez nekik csak 7-6-ra sikerült.)

A vasárnapi döntő előtt a horvátok küzdöttek a spanyolokkal a dobogóra kerülésért. A csoportküzdelmek során 8-8-at játszottak egymás ellen, így most bármelyikük nyerhetett. A bronzmeccs megpróbáltatásait a spanyolok bírták jobban, s 13-10-re győzték le ellenfelüket. A várva várt döntőn a magyarok a 9-9 utáni hosszabbításban 10-9-re kaptak ki a szerbektől. Kemény Dénes, kemény csata, kemény megpróbáltatás?

A Vízilabda Világkupán az újonnan épülő medencét szerettük volna kipróbálni a július 26-án kezdődő Úszó és Műugró Európa Bajnokság előtt. Sajnos erre nem nyílt lehetőség, mert a létesítmény csak egy héttel az EB előtt kerül átadásra. Az okokat most ne részletezzük. Kár pedig a késés, mert szép lett volna az új létesítményt a Világkupa megnyerésével felavatni. Ez is elúszott, azt is hátráltatta a dunai ár. Reméljük, hogy úszóink Európa-bajnoki aranyérmei kárpótolnak majd a bajokért!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Egy ezüst- és egy bronzérem Belgrádban

Szóljon hozzá!