ZETApress

hírportál

Egy ezüst- és egy bronzérem Belgrádban

Nem sikerült a visszavágás a Vízilabda Európa Bajnokságon a margitszigeti 10:9-ért. A Kemény legények a tegnap esti belgrádi döntőben 9:8 arányban kikaptak a házigazda Szerbia válogatottjától. A harmadik helyet Románia 10:4-es legyőzésével Spanyolország szerezte meg. Már az A csoport nyitómérkőzésén 11:8-ra verték keleti szomszédunkat.

A magyarok pontveszteség nélkül jutottak a hatcsapatos B csoportból a négyes döntőbe. A szlovéneket 23:6-ra, a horvátokat 16:11-re, az olaszokat 13:6-ra, a görögöket 10:8-ra, míg a németeket 20:10-re verték fiaink. Döntőbeli ellenfelünk ugyancsak csoportelsőként jutott tovább. Az elődöntőbe kettőnkön kívül a román és a spanyol csapat jutott az A csoportból, tehát elmondhatjuk, hogy mi a könnyebb csoportból indultunk.

Az elődöntőben 16:10-re győztük le a spanyolokat, a szerbek meg 13:6-ra a románokat. Csoportbeli összecsapásuk 13:5-ös szerb győzelmet hozott. Sajnos a döntőben hiába vezettünk az elején három góllal is, ez kevésnek bizonyult a végjátékban.

Lányaink kétszer is találkoztak a spanyol hölgyekkel. Az A csoportbeli küzdelmek során 8:8-as döntetlent értünk el ellenük. Szerencsére a hollandokat az első mérkőzésünkön 11:6-ra leléptük, míg másik csoportbeli ellenfelünket, Szerbiát 22:4-re aláztuk meg. A szerb fiúk már ezért is erősen készültek ellenünk.

A legjobb négy között sajnos kikaptunk az oroszoktól 12:11-re, míg a másik csoportgyőztes olaszok 15:10-re verték a spanyolokat. Csoportbeli megkeserítőnkkel játszottunk a bronzéremért, s végig nagy csatában sikerült 12:11-re legyőzni a dél-európaiakat. A döntőben az oroszok 12:10-re győzték le az olaszokat, így elmondhatjuk, hogy a magyar lányokat és fiúkat csak a későbbi Európa-bajnokok tudták megverni.

Szóljon hozzá!