ZETApress

hírportál

Andy Vajna emlékére

Andy VajnaVasárnap hajnalban budapesti otthonában 74 évesen elhunyt Andy Vajna, a magyar filmgyártás guruja. Minden magyarországi napilap pozitívan értékelte tevékenységét, ami ritkaság hazánkban. Orbán Viktor miniszterelnök és számtalan külföldi filmsztár is méltatta munkásságát.

A neves filmproducer a budapesti Átrium Hyatt Hotelben lévő Las Vegas Casinó felújításának befejezéséről az ezredfordulón tájékoztatta a sajtó képviselőit, melynek ő a tulajdonosa. Az 1,2 millió dolláros beruházással a korábbi 400 m2-es alapterületet megduplázták és speciális kaszinószoftvert vásároltak.

? Vajna úr! Eddig mennyi adót fizettek az államnak? ? kérdezte tőle Szarvas István akkoriban.

A.V: Az elmúlt években Magyarországon üzemelő 18 kaszinó adófizetésének a mi kaszinónk adta a 60%-át.

? Mennyi vendéget fogadtak?

A.V: Az elmúlt hét és fél év alatt 650 ezer főt. Az új piaci helyzetben ? ez évtől csak három kaszinó működik a fővárosban ? megbecsülhetetlen, miként alakul majd a forgalom. Nem lehet arról beszélni, hogy átveszik a bezárt cégek piacát, mivel a vérbeli játékosok egy este több helyen is kaszinóznak, azaz a kaszinók a kaszinók pénzével játszanak.

? Vajna úr! El kell mondanom, hogy Brazíliában élő nagynéném csak az Önök kaszinójában érezte jól magát. Elmondta, hogy itt igazán kedvesen bánnak a vendéggel.

A.V: Ezt nagy örömmel hallom. Szívesen várjuk nagynénjét!

? Önnek sok ismerőse van a művészek között. Barátainak is ajánlja a Las Vegast?

A.V: Feltétlenül! Örülök, ha nyernek, mert továbbadják a hírét és egyre több ember jön ide. Nincs jobb reklám, mint a nyerő játékos.

? Nemrég A miniszter félrelép sajtótájékoztatóján találkoztunk. Számított ekkora sikerre?

A.V: Természetesen. Ha nem bíztam volna benne, nem fektettem volna bele ennyi pénzt.

? Gondolkozik új filmen?

A.V: Igen, van elképzelésem. A címe és témája maradjon egyelőre az én titkom!

? A hírek szerint új multiplex mozi építését tervezi vidéken. A multiplexek látogatottságán lemérhető, hogy már most túlkínálat van. Így is megéri Önnek, hogy újat építsen?

A.V: Nézze, az nem gond, ha egy-két évig veszteséges! Szerintem a jövő a multiplex moziké.

Szóljon hozzá!