ZETApress

hírportál

Zsolt és volt csapata üdvözletét küldi

Baumgartner Zsolt a Formula?1 eddigi egyetlen magyar versenyzője jelenleg az F1 Experiences nevű programban vesz részt, amelynek lényege, hogy korábbi F1-es pilóták irányításával, egy kétszemélyes versenyautóban bárki tehet néhány kört a pályákon ? tudtuk meg dr. Horváth Dávidtól.

A Hungaroringen Baumgartner Zsoltnak több sztárvendége is volt: Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Palvin Barbara szupermodell is ízelítőt kapott a versenyzésből. A másik autót egy másik volt Minardis, az osztrák Patrick Friesacher kormányozta. Mivel Baumgartner az F1-ből való távozása után is jó viszonyban maradt Paul Stoddarttal, volt csapatfőnökével, aki a 2004-es szezonra a Minardi csapathoz szerződtette, az üzletember őt kérte fel, hogy az élménykörökön hajtsa a kétülésest, ebből hivatalos program is lett. A kétüléses autós kocsikáztatást most hivatalosan, F1-es logóval ellátott autóval bonyolítják már le.

Zsolt meghívására a saját tulajdonában lévő Anna Hotelben tartott fogadáson volt jelen tudósítónk, ahol találkozhatott még a volt csapatfőnökével, Paul Stoddarttal is. Az ausztrál milliárdos a Minardi tulajdonosa volt, később a Red Bull energiaital cégnek adta el a Formula?1-es csapatot. Megismerkedhettünk még Keith Wigginsszel is, aki egyike annak a három embernek a Földön, akinek Formula?1-es, IndyCar-os és ChampCar-os csapata is volt. Ő adta el 2007-ben a Paul Stoddartnak a Minardi Team USA csapatot. Jelen volt még Mike Gascoigne angol mérnök és Formula?1-es tervezőzseni, aki a McLaren, Sauber, Tyrrell, Jordan, Renault, Toyota, Spyker és a Lotus Formula?1-es csapatánál is dolgozott, valamint Mark Sutton, a Formula?1 történetének leghíresebb fotósa.

Szóljon hozzá!