ZETApress

hírportál

Az ördögűző

Érdekességek a nagyvilágból ? 7

Nem mindennapi ügyről érkezett hír a szerkesztőségünkbe. A nagy hírnévnek örvendő brit Williams mester, a hittudományok doktora már évek óta végez ördögűzést az ódon angol kastélyokban, de ilyen kérést még nem hallott. A fiatal londoni bírónőt, a csinos szőke Miss Mandy Judge-t kellett megszabadítania megszállójától, a sátántól. Ez a munka azóta is tart, Mandy is roppantul élvezi?

Történt még tavasszal, hogy Mandy szemet vetett egy szomszédos bíróság ifjú bírójára, Jack-re. Egy fogadáson ismerkedtek meg. Tetszett neki a fiatalember mosolya, deltás alakja, de bármennyire is kellette magát, a bíró úr csak nem akarta észre venni. Mandy minden figurát bedobott, de hasztalan. A fiú nem akarta megmutatni a bélyeggyűjteményét.

A bírónő nem értette a kudarc okát, s hosszasan gondolkozott. A bíróságon zömmel válóperes ügyeket tárgyalt, s a vesztesként kikerülő felek sokszor csúnyán néztek rá. Ha szemmel ölni lehetne, már alulról szagolná az ibolyát. Csak nem átkozott meg valamelyikük? ? gondolta, s eszébe jutott Williams mester. Nemrég egy barátnőjét szabadította meg a gonosztól.

Gyertyafénynél fogadta a várva-várt megváltót. Hosszasan mesélt életéről, eddigi kapcsolatairól, munkájáról. Ezután a lakás feltérképezése következett. Minden kritikus helyet megnéztek, ahol az ördög elbújhatott. A mester is érezte, hogy jelen van, s hosszas keresés után a lány testében találta meg a sátánfajzatot.

Most már csak ki kellett űzni onnan. Igaz, ez nem ment túl egyszerűen. Még szerencse, hogy a lány mindenben odaadóan segített? Módszerét a mester természetesen nem árulta el, nehogy valamelyik szélhámos megpróbálja utánacsinálni. Elégedjünk meg annyival, hogy a hölgy kiűzéséhez Mandy testébe kellett hatolnia.

A munka ezzel nem ért végett, mester és a bírónő pár nap múlva újra találkozott. Mandy a rázós ügyek aktáit hazavitte a bíróságról, s kérte Willy-t, állapítsa meg belőlük, melyik ügyfele hozta rá a rontást. Az ördögűző erre már nem volt hajlandó. Neki csak az ördögöt kellett kiűznie, s ezt megtette. Nem nézett bele a periratokba, a szertartást viszont megismételték: nehogy visszabújjon az ördög!

A bírónő továbbra is környékezi Jack-et, de sikerről nem tud beszámolni. Lehet, hogy a férfit is a sátán tartja a hatalmában? Csak nem a bajszos angyalokhoz vonzódik, s azért hagyja hidegen a lány vonzódása? Bírósági munkája során az agglegény ezt eddig ügyesen titkolta. Csak Williams mester lett egyre kimerültebb. Mandy őt ostromolja újabbnál újabb kiűzetésekért. Szigetországbeli kollégánk azóta sem tudott átkozódó periratról beszámolni, Berlinből viszont érdekes válásról tudósított. Holnap erről számolunk be olvasóinknak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A festőnő ördöge

Szóljon hozzá!