ZETApress

hírportál

A festőnő ördöge

Érdekességek a nagyvilágból ? 8

Emlékeznek még Miss Mandy-re, a csinos brit bírónőre? Ő nem tudta meg, melyik ügyfele hozta rá a rontást. Berlini történetünkből most megtudhatják, hogy a házastársak sem mindig angyalok.

Mónika Dumm, a neves berlini festőművész komoly változásokat vett észre rajzain. Korábban remek csendéleteket alkotott, de egy idő óta inkább sárkányokat, ördögöket, s más alvilági figurákat mintázott meg vásznain. Hiába tett maga elé mosolygó almát, ropogós körtét, a végeredmény mindig egy-egy vigyorgó ördögfej lett. Keze nem engedelmeskedett akaratának, csak az említett alakok sikeredtek ecsetje alatt. Később látta is őket felszállni a vászonról. Sehogy sem értette, mi történt, mígnem különös dolgot látott éjszaka.

Előbb azt hitte álmodik, de rá kellett jönnie, hogy sajnos ébren van. Férje táncolt a tűz körül cimboráival, az ördögökkel. S óh, mily tragédia: férje is hozzájuk hasonló csupa szőr, páratlan ujjú patás volt. Mikor észrevették, hogy felébredt, azonnal eltűntek, s Klaus is rögvest visszaváltozott emberré. S ez még csak hagyján, de tagadta is azt, hogy ördöggé vált volna, s Mónika is leginkább ezen háborodott fel. Úgy döntött, egy percig sem marad a lakásban. Hátrahagyva festőszerszámait, már reggel ismeretlen helyre távozott. Magával vitte hatéves kislányát, a közös gyermeküket is.

Klaus egyedül maradt abban a lakásban, amit a Művészek Szövetségétől valaha Mónika kapott. A művésznő hamar megindította a válást, ügye Frau Taufelhez került. Igaz, az idézés kiküldése komoly nehézségekbe ütközött, mert Mónika egy-kéthetente továbbköltözött. Félt hogy férje utánamegy, s visszalopja a gyermeket. Klaus ? az emberbőrbe bújt sátán, ahogy férjét jellemezte ?, szerette volna visszaszerezni a kislányt. Nem átallotta nejét holmi elmebetegséggel vádolni. Ördögi tervével még a bírónőt is sikerült átejtenie, aki elmeszakértői vizsgálatra küldte Mónikát. Az asszony szerint másnak kellett volna a szakértő elé járulni. Csak nem a bírónőre célzott?

Az igazság malmai lassan őrölnek, ítélet talán csak évek múlva születik. Anya és lánya addig szorgalmasan költözködik. Gaby addig sem jár iskolába, nem tanulja meg a betűvetés tudományát. Mire a gyámhatóság léphetne, már tovább is állnak. Illetékességi körük így megszűnik, az újabb hivatal meg leveleket gyárt ahelyett, hogy drasztikusan fellépne a tébolyult anya ellen. Az apa hiába harcol gyermekéért.

Szóljon hozzá!