ZETApress

hírportál

Kutyát késeltek a hajléktalanok

illusztrációÚjabb brutális állatkínzás történt, ezúttal a III. kerületben késelt meg két hajléktalan férfi egy kutyát. Bár az állat torkát hat helyen kilukasztották, az állatvédők szerint életben marad. A kutyáról jelenleg a Noé Állatotthon Alapítvány gondoskodik ? tudatta szóvivőnőjük.

Az eset augusztus 25-én, kedden este történt az Ürömfű utcában. Az iszonyú vonyításra a szomszédos utcában lakó házaspár sietett a helyszínre, ahol azt látták, hogy két részeg férfi próbál kivégezni egy kutyát. Egyikük a földre nyomta, míg társa többször egymás után nyakon szúrta a vergődő ebet. A szemtanúk azonnal közbeléptek, lerángatták az elkövetőket, és ezzel megmentették az állat életét. Egyúttal a rendőrséget is értesítették, akik kiszálltak a helyszínre és az elkövetők nyomába eredtek.

Az eset egy, a hajléktalanok által önkényesen elfoglalt telken történt, ahol jó ideje többen is élnek már. A szemtanúk elmondása szerint mindkét férfi erősen alkoholos állapotban volt már, amikor a kutyára támadt. A hajléktalanok egy másik ebet is tartottak kikötve, aki azóta már elszökött az állatkínzóktól.

A magatehetetlen, összeszurkált kutyát, aki majdnem elvérzett, egy ürömi állatorvosi rendelőbe vitték a szemtanúk, ahol az állatot sokktalanították, infúzióra kötötték és mély, szúrt sebeit ellátták. Csodával határos módon az ebnek sem a tüdeje, sem a légcsöve nem lukadt ki, így jó remény van felépülésére.

Az egy év körüli keverék kan kutyust az állatvédők Akácnak nevezték el és jelenleg a Noé Állatotthon Alapítvány kórházában gondoskodnak róla. A menhelyen jelenleg mintegy 600 állat él, sokan közülük Akáchoz hasonlóan állatkínzások egykori áldozatai. Az alapítvány gondoskodott a karácsonykor gazdája által az ablakból kihajított Maya nevű ír szetterről is, akinek tulajdonosát az állatvédők feljelentése nyomán nemrég öt hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A szervezet reméli, hogy Akác megkínzói is letöltendő börtönbüntetést kapnak majd!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Letöltendőt kapott az állatkínzó | ZETApress
  2. Várják a gazdikat | ZETApress

Szóljon hozzá!