ZETApress

hírportál

Várják a gazdikat

Április 18-án, vasárnap 10 és 15 óra között nagyszabású kutyás találkozóra és örökbefogadó napra várják az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyére, a Csordakút utca végén található NOÉ Állatotthonba ? tudatták sajtósaik.

Az örökbefogadó napon minden menhelyi kutyát chipezve, és kezdő kutyás ajándékcsomaggal adnak gazdához. A programok között lesz kutyabemutató mentett kutyák részvételével, pompon csapat, gyermek és hastánc-bemutató, tombola értékes nyereményekkel. Egész nap családi és gyermekprogramok, arcfestés és állatsimogató.

A rendezvényre nem csak az örökbefogadókat várják szeretettel, de azokat az érdeklődőket is, akik szívesen megismernék az Állatotthont és lakóit, valamint az elmúlt 18 évben a NOÉ Állatotthon Alapítványtól örökbefogadott több mint négyezer kutyát és gazdáikat.

Visszavárják Akác kutyust is, akit tavaly nyáron hajléktalanok szurkáltak meg életveszélyesen. Akác hosszú, több mint féléves rehabilitáció után felgyógyult és ma már családban, boldog, egészséges gazdis kutyaként él. Megkínzóit a bíróság első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélte, az ügy jelenleg a másodfokú ítéletre vár.

Az Állatotthonban jelenleg közel 650 kidobott, megunt, megkínzott, balesetet szenvedett vagy rossz körülmények közül, altatás elől mentett állatról gondoskodnak az állatvédők. A kb. 350 kutyán kívül élnek itt cicák, nyulak, teknősök, rágcsálók, emuk, díszmadarak, kicsi és nagy gazdasági haszonállatok, lovak, sőt, még egy őz és egy szarvas is. Utóbbiakat ugyan csak virtuálisan lehet örökbe fogadni az alapítvány honlapján keresztül, de aki néhány finom falattal (pl. zöldségekkel, vagy tojással) érkezik a rendezvényre, az kézből is megetetheti őket.

A rendezvényen látogatható lesz a tavaly átadott Rókarezervátum, ahol természetes élőhelyükhöz hasonlóan kialakított környezetben lehet megismerni az Állatotthon gondozásában élő rókákat, borzokat és mosómedvéket.

Az örökbefogadó napra a belépés ingyenes, ám a kutyával érkezőknek be kell mutatniuk az állat oltási könyvét. A rendezvényre kizárólag egy évnél nem régebbi veszettség- és kombinált oltással, féreghajtással rendelkező, egészséges, jól szocializált, nyakörvvel és pórázzal rendelkező állatokat engednek be. Részletes program és az örökbe fogadható állatok fényképei, leírása honlapjukon megtekinthető.

Szóljon hozzá!