ZETApress

hírportál

Letöltendőt kapott az állatkínzó!

Gyorsított eljárásban ? az állatnak különös szenvedést okozva elkövetett ? állatkínzás bűntette miatt egy év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a két hajléktalan férfit, aki augusztus végén megkéselt egy kutyát Óbudán, az Ürömfű utcában.

Zoltán és Katalin, Akác kutyus megmentői augusztus 25-én este lettek figyelmesek a szomszéd utcából áthallatszó vonyításra. Nem tétováztak, azonnal a kutya segítségére siettek, akit két részeg hajléktalan, önkényes ingatlanfoglaló próbált kivégezni. Az esetről augusztusban mi is beszámoltunk.

A házaspár nem csak közbelépett és megakadályozta a kutya kivégzését, de a rendőrséget is azonnal értesítette. A magatehetetlen, összeszurkált kutyát, aki majdnem elvérzett, egy ürömi állatorvosi rendelőbe vitték a szemtanúk, ahol az állatot sokktalanították, infúzióra kötötték, és mély, szúrt sebeit ellátták. Az eseményeket fényképekkel és kamerával is megörökítették, így dokumentálva az állat állapotát.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány üdvözli a Bíróság döntését, és örömmel tapasztalja, hogy az állatkínzás miatt indított ügyekben egyre gyorsabb és súlyosabb ítéletek születnek. Örömmel tapasztaljuk, hogy a lakosság körében is egyre nagyobb a felháborodás az állatkínzásokkal szemben, és egyre több olyan emberrel találkozhatunk, akik nem félnek cselekedni, ha állatkínzást látnak, sőt még tettüket és arcukat is vállalják a nyilvánosság előtt. Köszönjük nekik, hogy másoknak is példát mutatnak!

Akác időközben teljesen felgyógyult. Közel 600 más állattal együtt azóta is a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásában van, és a szörnyűségek ellenére is bújós, kedves kutyus maradt. Már csak egy olyan örökbefogadóra vár, akinél kiheverheti korábbi hányattatásait, hiszen megérdemel egy új, boldogabb életet egy szerető gazdi oldalán!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Születésnap Csordakúton | ZETApress

Szóljon hozzá!