ZETApress

hírportál

Születésnap Csordakúton

Az otthon lakójaA NOÉ Állatotthon Alapítvány Mini-menhelyprojekt 5. születésnapjának alkalmából közös ünneplésre várja az állatbarátokat, önkénteseket, örökbefogadókat november 28-án, szombaton, 10 és 14 óra között az Állatotthonba ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Öt évvel ezelőtt néhány lelkes önkéntes a NOÉ Állatotthon vezetőinek támogatásával hozzáláthatott egy álom megvalósításához, a Mini-menhely részleg megépítéséhez, a sintértelepi és sérült, bántalmazott állatok megsegítésére. A program egyedülálló kezdeményezés volt hazánkban, melynek célja a sintértelepekre került, altatásra ítélt, megkínzott állatok szervezett mentése, rehabilitációja és újgazdához juttatása.

A program keretében egy 10 kenneles mini-menhelyrészleg épült fel 100%-ban önkéntes munkával az állatotthon területén, a többi kenneltől teljesen elszeparáltan, amely 2004. december elején, vagyis pontosan öt éve került átadásra.

A Mini-menhely Projekt az eltelt 5 év alatt kb. 1200 kutyát mentett meg sintértelepekről, ahol az öreg, sérült, gyenge állatokra a biztos altatás várt. Bántalmazott, megkínzott kutyákat gyógyítottak, ápoltak, újra szocializáltak és helyeztek el sikeresen új szerető családoknál.

A Mini-menhely project gondozásában menekült meg és talált újgazdára többek között Maya a 15 éves ír-szetter, akit gazdája tavaly karácsonykor kidobott az első emeltről, a gazdát ? a projekt munkatársai közbenjárása nyomán ? a bíróság első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélte, először Magyarországon.

Minden kutya ivartalanítva, egyedi azonosító chippel ellátva, kétlépcsős örökbefogadási rendszerben keres gazdát. A Mini-menhely projekt munkájáról, a megmentett kutyákról bővebb információ az oldalukon található.

Az eltelt 5 évet, a sikereket ünneplik ezen a szombaton állatbarátokkal, önkéntesekkel, valamint az örökbefogadott kutyákkal és gazdáikkal. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a NOÉ Állatotthonban ? Budapest XVII. Csordakút út ? 10 és 14 óra között, forró teával, zsíros kenyérrel, zsákba-kutyával, ebathlon kutyás ügyességi játékokkal és gazdi-kutya fotósarokkal.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Felfüggesztés a kínzónak | ZETApress

Szóljon hozzá!