ZETApress

hírportál

A kincs a Ráday utcában

A kincs a 2B GalériábanA kincs című kórusmű bemutatója lesz Martin Buber történetére február 16-án szombaton 18 órakor a Ráday utcai 2B Galériában ? tudatta Böröcz László.

Álmában megparancsoltatott Ejziknek, hogy Prágában a királyi várhoz vezető hídnál keressen meg egy bizonyos kincset. A kincset, ahogy az egy haszid parabolához illik, Ejzik egészen máshol leli meg, ám a prágai út nélkül ez nem sikerülne. A recitatívóban felhangzó haszid történetet át- meg átszövik a dalok. A kortárs zenei elemekre, kórusimprovizációs játékokra és technikákra építkező előadásban kilenc erdélyi zsidó, jiddis, héber és ladino dal, valamint egy kortárs szerzemény szólal meg. A darab hossza mintegy 30 perc.

A Magamnál Jobban Kórus 2014-ben alakult, társadalmi ügyekre fogékony amatőr formáció. Performanszokban és több színházi projektben is szerepelt, többek között a TÁP és a Katona József Színházban. A kórus karnagya 2017 végétől Juhász Bence, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója. Korábbi tanulmányait Amszterdamban és New Yorkban végezte. Az est dramaturgja Nádudvari Nóra. A belépés ingyenes. Adományokat elfogadunk, amit a kórus 2019-es prágai fellépésére fordítunk. Program:

A kincs / The Treasure (Martin Buber)
Bar’chu (héber áldás / Hebrew blessing)
Ég testvérek, ég (jiddis népdal / Yiddish folk song)
Durme, durme (szefárd népdal / Sephardic folk song)
Sevivon (héber dal / Hebrew song)
A Malach Veint (Peretz Hirsschbein)
Szól a kakas már (szefárd népdal / Sephardic folk song)
Ya salio de la mar la galana (Jacob Adler)
Di alte kasche (Alexander Shitomirski)
Yo mir zenen ale brider (Morris Winchevsky)
Kórusmű S.A. emlékére (Orbán György)

Szóljon hozzá!