ZETApress

hírportál

Tökéletlenek Centrálban

Tökéletlenek a Central SzínházbanEgy hónap múlva lesz A Tökéletlenek a Centrál Színházban Pokorny Lia, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében, mely Budapesten most először lesz látható. A díszleteket Bagossy Levente, a jelmezeket Kiss Julcsi tervezte ? tudatta Tamás Dorka.

Egy szélütéses nagymama, egy amnéziás anya, egy skizoid pasas, egy kamasz, aki kicsit sokat füvezik, egy szökött rab és egy drogos ? ők hát a Tökéletlenek. Mához egy hónapra, december 14-én pénteken mutatja be a Centrál Színház David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró éjfekete humorú, fergeteges komédiáját, melyben semmi nem az, aminek látszik, senki nem az, akinek mondja magát, továbbá… Kéfőbb lef idő mindent elmagyarávni. Moft tünéf!

Önnel is gyakran előfordul, hogy nem emlékszik pontosan kicsoda? Mindenesetre Claire-rel ez a helyzet: minden reggel úgy ébred, hogy az agya minden információt törölt. Szerencsére minden reggel megérkezik a férje, és elmondja, hogy a narancslét nem szereti, de a kávét igen, hogy van egy tinédzser fiuk, illetve azt, hogy ezt a beszélgetést minden reggel megismétlik. Egy nap azonban, miután a férj távozik, egy símaszkos férfi bújik elő az ágy alól, és így szól: Tyak femmi pánik! Megföktetlek innen!

? A Tökéletlenek éjfekete humorú, fergeteges komédia, melyben semmi nem az, aminek látszik, senki nem az, akinek mondja magát. Ha megkérdezik, éppen min dolgozom, azt szoktam válaszolni, hogy egy elmebeteg amerikai darabon… Csodás humorú, fantasztikus írás, melynek az eredeti címe a görbe tükörre utal, arra, ahogyan látjuk magunkat egy elvarázsolt kastélyban, a görbe tükrökben. Hogyan látjuk magunkat gyerekkorunkban, amikor vicces, ahogy a tükör torzít, és hogyan felnőttként, amikor az így-úgy leélt, nyomorult kis életünket tükrözi vissza ez a bizonyos görbe tükör. Ez nem egy hagyományos komédia, aminek a végén ott a feloldás. Inkább mondanám azt, hogy reményeim szerint sokat fognak röhögni rajta az emberek, és a végén elszorul a torkuk és egy picit, csak egy picit magukra ismernek. Magunkra. Arra amilyenek vagyunk valamennyien, abban a bizonyos görbe tükörben: tökéletlenek ? nyilatkozta Szikszai Rémusz, a darab rendezője, aki most először dolgozik a Centrál Színházban.

? Én játszom David Lindsay-Abaire egy másik darabjában, a Jó emberekben is. Az is egy sírva nevetős vagy kacagva sírós darab. Minden vicc mögött ott egy csomó fájdalom. Ő nem azért ír vígjátékot, hogy elfeledjük minden gondunkat, hanem hogy jobban meg tudjuk emészteni az élet keserű piruláit ? mondta el Pokorny Lia, a darab egyik női főszereplője. A további szerepekben Schmied Zoltán, Rada Bálint, Botos Éva és Vári-Kovács Péter látható.

Szóljon hozzá!