ZETApress

hírportál

Zenés premierek

Három bemutatót és három külföldi turnét tervez a Magyar Zenés Színház az új évadban. Szeptember 24-én hétfőn mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt. A darabot Bozsó József rendezi, aki személyes indíttatásból írta színpadra a történetet Kocsák Tiborral 20 évvel ezelőtt.

Az előadáshoz a díszleteket és a jelmezeket a Magyar Zenés Színház adja. A főszerepet Fejes Katica alakítja. A darab kapcsán Bozsó József elmondta: a zenés mesemusicalnek a szórakoztatáson túl tanító jellege is van. A rendező a kislányának mesélve álmodta meg a darabot, a kukac lányról, aki pillangó szeretne lenni, s elindul, hogy megszerezze a szárnyait, Az út folyamán sok barátot szerez, akik minden nehézség ellenére hozzásegítik nagy céljához. A történet végén pedig a konklúzió, barátokkal mindig eléred a célodat ? tette hozzá az író. A darab a békéscsabai bemutatkozás után kéthetes amerikai turnéra indul 2019. március végén.

Még ősszel elkezdődnek Huszka Jenő: Mária főhadnagy című operettjének a próbái, amely a Budapesti Operettszínház, a Békéscsabai Jókai színház, a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Zenés Színház együttműködésében valósul meg, tekintettel az 1848/49-es szabadságharc 170. évfordulójára. Bemutató 2019. március 14-e: Békéscsaba, Jókai színház, szeptember 27-e: Veszprémi Petőfi Színház, 2020. március 15-e: Budapesti Operettszínház. Rendező: Seregi Zoltán. Verdi: Rigoletto című operája 2019 tavaszán debütál a Magyar Zenés Színházban. A darabot Oberfrank Pál rendezi.

Az évad új bemutatói mellett több produkciót tart repertoáron a színház. Így továbbra is láthatja a közönség Huszka Jenő eddig méltatlanul keveset játszott operettjét a Bob herceget, illetve a Bozsó ? Kocsák szerzőpáros 2017-ben Veszprémben bemutatott mesemusicaljét a Rigócsőr királyfit. A Magyar Zenés Színház izraeli turnén vesz részt 2019. január 20-a és február 08-a között a Víg özvegy című operettel. 2019 májusában az izraeli és németországi sikerek után pedig több mexikói városban mutatja be a teátrum Johann Strauss: Cigánybáró című operettjét. A magyar mesés történet és a gyönyörű muzsika elvarázsolja a nézőket a világ minden táján ? tudatta a Magyar Zenés Színház.

Szóljon hozzá!